Obavijesti

News

Komentari 111

Iz pobjede u kaos: Svjedočimo raspadu borbe s korona virusom

Iz pobjede u kaos: Svjedočimo raspadu borbe s korona virusom

Pukao je zdravstveni sustav, izgubio se sustav nadzora zaraženih, ekonomija je opet na udaru, Vlada je ispucala proračunske zalihe, školski sustav je u kaosu, ugostitelji su u panici, a Sabor je opet marginaliziran.

VIDEO

I sve se na kraju slomilo na građanima: oni su odgovorni, oni su krivi, od njih se traži pomoć, pa čak i ona financijska...

Tako se ponašaju pobjednici nad koronom. Zasluge njima, odgovornost svima drugima.

Žestoke reakcije na poziv Vlade da se uključe u donacijski program u borbi protiv "novog koronavirusa", kroz financijska sredstva ili donaciju medicinske opreme, hrane i odjeće, pokazuje do koje mjere su građani iziritirani Plenkovićevom vladom i koliko je ona izgubila povjerenje javnosti.

Otprilike u onoj mjeri u kojoj je izgubila kontrolu nad pandemijom.

Vlada je prokockala sve - povjerenje, vjerodostojnost, kontrolu - a sve ono što je bilježila sebi u zasluge ovoga ljeta u kampanji za drugi mandat, sada se koristi kao argument za njezin poraz u borbi protiv Covida. I to nakon osam mjeseci upoznavanja s pandemijom, priprema, organizacije, planiranja...

Puklo je sve što nije smjelo puknuti.

Puklo je sve

Pukao je zdravstveni sustav, izgubio se sustav nadzora zaraženih, ekonomija je opet na udaru, Vlada je ispucala proračunske zalihe, školski sustav je u kaosu, ugostitelji su u panici, a Hrvatski sabor ponovno je postao premijerova "zadnja rupa na svirali" u borbi protiv korone. Sve ovisi o pojedincima, entuzijazmu, izdržljivosti. Svatko je ostao sam za sebe.

Onaj Plenkovićev "kalkulirani rizik" svima nam se obio o glavu.

I nije ovdje samo problem u pojedinačnom stavu o tome je li korona doista toliko opasna, odnosno tvrdnjama kako bismo trebali nastaviti s normalnim životom bez obzira na pandemiju. Ovdje se radi o tome da je virus definitivno postao prepreka normalnom životu.

Proljetni "lockdown" zaustavio je virus, ali i normalno odvijanje života. Međutim, ni sada normalno funkcioniranje naprosto nije moguće.

A što kažu Plenkovićevi pobjednici nad koronom? Zamrznuli su se kao zečevi pred farovima.

Bitka za popularnost

U kroničnom strahu od gubitka popularnosti, a od samog početka koronavirusa uživjeli su se u svoju popularnost i koristili koronu za ostanak na vlasti, Vlada se boji donijeti čvršće mjere. Koje će, čak i kad se donesu, ionako naići na otpor jer je povjerenje u krizni stožer erodiralo. Naročito nakon najava Krunoslava Capaka da će početkom listopada doći do pada broja zaraženih. 

I krug je zatvoren.

Sve ono za što su se borili - kontrola virusa, čuvanje zdravstvenog sustava, spašavanje ekonomije - sada je propalo ili se zadnjim snagama održava na životu. 

Iz one famozne HDZ-ove pobjede nad koronom nismo otišli u blagostanje, nego smo zaglibili u kaos. Kako to obično biva kad HDZ proglašava pobjedu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 111
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca