Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Kako je Dubravka Šuica (HDZ) zaboravila na hrvatske interese

Ponašanje zastupnika HDZ-a u Europskom parlamenetu neviđena je politička i civilizacijska sramota. Kako lako i bez imalo srama ta ekipa zaboravlja interese vlastite države

Grgo Jelavić/Pixsell
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
19 komentara

Baš je bilo onako smiješno/tužno slušati kako se zastupnica HDZ-a Dubravka Šuica, na nekoj našoj televiziji u primetimeu, napinje objasniti zašto je njezina stranka u Europskom parlamentu stala iza mađarskog šefa vlade Viktora Orbana. Znamo kako on osebujno doživljava ljudska prava, slobode i ozbiljno umišlja da je moderni europski križar. To je tek jedna razina HDZ-ove notorne gluposti.

Druga je još strašnija: stali su iza države i režima koji nas doživljava kao europsku pripizdinu. I zemlju kojoj je gotovo potrebna kolonizacija. I čiji pravosudni sustav doživljavaju kao smijuriju. Ok, građani Hrvatske imaju pravo misliti da je naše sudstvo nesposobno i korumpirano. Mi ih masno plaćamo iz poreza te trpimo posljedice njihovih odluka, ali Mađari...

Bahatost i elaboriranost kojom godinama odbijaju izručiti bivšeg šefa MOL-a Hernadija, usput Orbanova bliskog frenda, golemo je poniženje i gadarija. Tako bi to svatko trebao shvatiti. Osim notornog Sanadera koji se tome, zajedno s odvjetničkim parom Prodanović&Sloković, slatko smije. Iz bitno drugačijih razloga nego HDZ, Šuica i njezina sljedba.

Vlast u Budimpešti, na svoj specifičan način, kad god se pojavi prilika, pljucne po Republici Hrvatskoj. Blokiranje ulaska Hrvatske u Organizaciju za gospodarsku suradnju i razvoj (OECD) još je jedan dokaz. Ne žele nas tamo. Opet zbog Hernadija te odnosa Ine i MOL-a. Njima su to prevažna pitanja zaštite nacionalnog interesa i nacionalne sigurnosti. A nama kao nisu. Bez dvojbe, ponašanje zastupnika HDZ-a u Europskom parlamentu neviđena je politička i civilizacijska sramota. Kako lako i bez imalo srama ta ekipa zaboravlja interese vlastite države.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message