Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
Kolumna
Ivan Pandžić Subota, 20.10.2018. u 09:56
77 komentara

Kako su za 10 posto rejtinga nestali svi hrvatski problemi

Nije više kriva Vlada, neprovođenje reformi, nepotizam, nepostojanje strategije ni sve ono što je dosad navodila. Nisu krivi ni akteri. Nego, eto, mediji i ostali koji se previše koncentriraju na afere...

Udbina: Grabar-Kitarović i Krstićević obišli vojnu vježbu Velebit 18
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
77 komentara

Hrvatska je u izvanrednom stanju! To je samo jedna od izjava predsjednice Kolinde Grabar Kitarović koje je plasirala prošle jeseni. Do lipnja ove godine nije bilo skupa na kojem predsjednica nije kritizirala Vladu zbog neprovođenja reformi, zbog fokusa na pogrešne stvari, loše politike, stagnacije, iseljavanja...

A onda nagla promjena. Predsjednica danas priča da nas stranci vide bolje nego mi sebe. Ne komentira ništa što je dvojbeno, bila je u Slavoniji tri dana prije prosvjeda u Vukovaru i nije pisnula niti riječ. I onda sasvim drugi krivac za iseljavanje.

“Koncentracija na afere, koliko god one bile važne kao predmet istrage pravosudnih tijela u javnom prostoru, nije dobra te i dalje utječe na iseljavanje stanovništva iz Hrvatske”, izjavila je.

Nije više kriva Vlada, neprovođenje reformi, nepotizam, nepostojanje strategije ni sve ono što je dosad navodila. Nisu krivi ni akteri afera. Nego, eto, mediji i ostali koji se previše koncentriraju na afere. Dakle, Vlada ne bi trebala ništa raditi, samo neka ne pričamo o aferama i zemlja će procvjetati, svi će ostajati, gospodarstvo rasti. Kako je došlo do takvog preokreta? Zlobnici bi rekli, otkad ju je Plenković pustio da ona ode na finale Svjetskog prvenstva, a on ostao u Zagrebu.

Pravi razlog licemjerja je ipak politički. Na račun kritika Vlade krajem prošle godine porastao joj je rejting predsjednici. A ona je nastavila istim putem. Ali onda je rejting rapidno počeo padati: izgubila je više od 10 posto potpore. Birači HDZ-a, koji su i njeni birači, počeli su joj okretati leđa. Kolinda se ušutjela i gle čuda:

Eto je u rujnu ponovno na 56 posto potpore rada. Deset posto njenog rejtinga bilo je dovoljno da više ne vidi nijedan problem na koji je upozoravala prije. Kad bi samo predsjednica bila takav licemjer, još bi bilo i dobro s obzirom na male ovlasti. Nažalost, hvatanje rejtinga bez razmišljanja o dugoročnim posljedicama obilježje je cijele naše političke scene. I zato se ne mičemo s mjesta.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message