Obavijesti

Kolumne

Komentari 96

Kolindina paranoja pojačava sumnju oko njezina rođendana

Kolindina paranoja pojačava sumnju oko njezina rođendana
1

Skandaloznom izjavom kako bi se "gospođa Orešković trebala početi baviti problemom sukoba interesa općenito u državi, a ne da vodi osobni rat protiv mene", predsjednica države ostavila je dojam da nešto skriva

VIDEO

Mnogo puta smo već viđali ovakve napade paranoje, pa zašto bi onda Kolinda Grabar Kitarović bila izuzetak?

"Gospođa Orešković bi se trebala početi baviti problemom sukoba interesa općenito u državi, a ne da vodi osobni rat protiv mene", izjavila je jučer predsjednica Republike nakon saznanja da će Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa otvoriti slučaj proslave njezina rođendana sa Zdravkom Mamićem.

Ovom izjavom Kolinda se svrstala uz bok mnogim velikanima društveno-kriminalne scene, ne samo Zdravku Mamiću koji godinama tvrdi da se protiv njega "vodi specijalni rat". 

Tu je i njezin bivši šef Ivo Sanader koji je tvrdio da "Mladen Bajić protiv njega vodi križarski rat", pa Branimir Glavaš koji je tvrdio da "Ivo Sanader i njegovo pravosuđe vodi rat protiv njega", pa Milan Bandić koji se žalio da "SDP vodi rat protiv njega", a tu je i Ivica Todorić sa svojim blogovima u kojim govori o "političkom obračunu s njim".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Svi oni su, na ovaj ili onaj način, bili povezani s korupcijom, kriminalom i zločinima. Fino si je društvo Kolinda odabrala.

Skandalozna izjava

I nije samo zbog toga predsjedničina izjava u kojoj rad povjerenstva proglašava privatnim obračunom njegove predsjednica protiv šefice države, bez obrazloženja i ikakvih dokaza, skandalozna. 

Ona je skandalozna zbog činjenice da je predsjednica Republike na takav način derogirala rad neovisnog tijela koje se bavi sukobom interesa političara.

Radi se o povjerenstvu koje je jedno od rijetkih tijela koje još kontrolira političare i uspijeva ih makar donekle privesti na odgovornost.

Ovakav napad predsjednice države ruši, dakle, kredibilitet jedne od rijetkih preostalih neovisnih institucija u HDZ-ovoj državi.

Što Kolinda skriva? 

Osim toga, ovakva Kolindina reakcija na istragu o vezi njezina rođendana i Zdravka Mamića automatski aktivira alarm i postavlja pitanje što predsjednica ovdje skriva?

Bio to osobni rat ili ne, onaj tko ima čistu savjest ne bi se na ovakav način obračunavao s predsjednicom jednog neovisnog tijela. Godinama se Kolinda pokušava otresti te afere s Mamićem i nikako joj to ne uspijeva. Njezina nervoza je stoga razumljiva, ali transparentnost u ovoj aferi ipak bi se najlakše razumjela.

Ovakve reakcije samo pojačavaju sumnju.

Predsjednica države je tu da osnažuje institucije i vodi brigu o njihovoj djelotvornosti i naročito neovisnosti. 

Jednom smo već vidjeli kako je Kolinda maknula šefa tajne službe zbog sumnji u to da je zabadao nos u njezin privatni život. Sada se okomila na Daliju Orešković opet zbog toga što njezino povjerenstvo kopa po privatnom životu predsjednice.

Koja na dužnosti mora voditi računa o svom privatnom životu.

Kad je Grabar Kitarović poručila Daliji Orešković da bi se trebala baviti sukobom interesa "općenito u državi", zaboravila je da se na kao predsjednica Republike nalazi na čelu te države.

I stoga potpada pod još strože kriterije.

Nažalost, ona bi se upravo zbog toga izuzela od svih kriterija. 

Ostale kolumne Tomislava Klauškog pogledajte ovdje.

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 96
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang