Obavijesti

Kolumne

Komentari 80

Plenković je počeo ispaljivati epohalne bedastoće oko štrajka

Plenković je počeo ispaljivati epohalne bedastoće oko štrajka
1

Plenkovića je štrajk prosvjetara doista izbacio iz takta. Pa ne samo da štrajkaše optužuje za politiziranje, nego i tvrdi kako ministri ne bi bili u Vladi da nisu išli u školu. A u Vladi mu sjedi najlošiji učenik u razredu.

VIDEO

"Da netko od vas nije išao u školu pitanje je biste li bili tu gdje ste sada", poručio je jutros premijer Andrej Plenković svojim ministrima na sjednici Vlade, govoreći o važnosti obrazovanja i apelirajući na okončanje štrajka.

A tu famoznu rečenicu ispalio je pred ministrom državne imovine Marijom Banožićem koji se po stupanju na dužnost pohvalio kako mu "učenje i obrazovanje nisu uvijek bili prioritetni". U svakom razredu gimnazije išao je na popravni jer je bio najlošiji učenik u razredu.

A onda se učlanio u HDZ. I evo ga sada u Vladi.

Plenković je, dakle, jako polupao lončiće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I čini se da ga je ovaj prosvjed nastavnika toliko poremetio, uznemirio i izbacio iz takta da više ne zna o čemu zapravo govori.

A neki kao da nisu ni išli u školu

Pa nas želi uvjeriti da njegovi ministri sjede u Vladi zato što su išli u školu. A ne zato što su ušli u HDZ ili HNS ili zato što preko politike grade karijeru, mnogi daleko od onoga za što su se školovali.

A neki zvuče i ponašaju se kao da se nikada i nisu školovali.

Nije obrazovanje bio kriterij ulaska u Vladu, već su kriteriji bila stranačka pripadnost, politička podobnost ili naprosto prijateljstvo s premijerom. 

Ima mnogo školovanijih ljudi koji nisu ušli u Vladu. I što je stupanj obrazovanja veći, to je snažnije nezadovoljstvo ovom Vladom, a želja za odlaskom iz Hrvatske proporcionalno raste.

Zar je Plenković toliko očajan da je svoje ministre upotrijebio kao primjer koliko je školovanje važno? Pa to nije samo histerično, nego pomalo i uvredljivo.

Za sve koji se školuju i obrazuju, ali se ne mogu realizirati ni promovirati ukoliko ne pristupe HDZ-u ili nekoj drugoj opciji.

"Predizborne konotacije"

A da je Plenković doista potresen štrajkom i prosvjedima koji se intenziviraju, svjedoči i činjenica da je jučer i jutros posegnuo za klasičnim argumentom kako "štrajk ima predizborne konotacije".

Spomenuo je i "interesne skupine" koje će "iskoristiti i najmanji prosvjed da ga ispolitiziraju i pretvore u prosvjed protiv Vlade pred izbore".

Ipak, postotak štrajkaša svjedoči u prilog tezi da štrajkaju i neki simpatizeri, možda i članovi HDZ-a, jer ne može se dogoditi da među 90 posto prosvjetara u štrajku nema nekih koji su bliski HDZ-u.

Ovo je plitko, prozirno i jeftino skretanje pažnje s glavnog problema, prozirnije i jeftinije čak i od njegove tvrdnje kako ga "zovu roditelji da pitaju dokle neće biti škole". Kao da je Vlada uvela dežurni telefon da prima pitanja i pritužbe građana.

Šteta što premijer nije otkrio koji je to broj, pa da i drugi zovu. Recimo, oni koji bi pitali Vladu kad misli ispuniti zahtjeve prosvjetara pa da škole mogu ponovno krenuti s nastavom.

A politizacija šatoraša?

Zanimljivo, ne sjećamo se da je Plenković spominjao "politizaciju" šatoraških i stožeraških prosvjeda protiv SDP-ove vlade, niti da se bunio protiv "interesnih skupina" koje manipuliraju braniteljima.

Dok je posjećivao prosvjednike u šatoru i podržavao ih u rušenju Vlade, kako bi HDZ, s njim na izbornoj listi, mogao preuzeti vlast.

Ovaj štrajk iznio je na površinu svo licemjerje, potkapacitiranost i nesnalažljivost vladajućih. Ministrica Blaženka Divjak bježi od problema kojeg je i sama izazvala, pa se bori za simpatije javnosti intervjuima o tome kako je posvojila dijete, a Plenković ne zna kako bi se iskobeljao iz problema kojeg je davno mogao riješiti, a ovako samo raste i buja.

I to u predizborno vrijeme. 

Naravno da premijeru štrajkovi ne pašu pred izbore. Ne treba se ići u školu da bi se to razumjelo.

Ali zato je Plenkoviću, onome koji tvrdi da je školovanje jako važno, u interesu da ispuni zahtjeve nastavnika i podigne im koeficijente. Pa da možemo nastaviti s obrazovanjem budućih ministara.

Prije nego što uđu u HDZ.  

Ostale kolumne Tomislava Klauškog pogledajte ovdje.

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang