Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Moraju odgovoriti otkud im podaci o curici koju su ovršili

Kako je to moguće? Otkud tim gramzivim fiškalima OIB sedmogodišnjeg djeteta koje još ni dokumente nema, čiji su podaci praktički poznati samo policiji, matičnom uredu i njezinim roditeljima?

Foto: Facebook
24 komentara

Sjećamo se dobro dana prije nekih četiri mjeseca, dana kada smo imali osjećaj da je život stao. GDPR, zaštita osobnih podataka, stroge uredbe, pravo na privatnost, gašenje HROK-a... Mjesecima prije toga dramilo se o tomu kako ćemo u svojoj privatnosti biti zaštićeni kao pande u Kini, nitko nas neće moći ni taknuti ako mi za to ne damo privolu, mi važne individue s jedne strane, a s druge svi ostali koji će tu našu privatnost slijepo poštivati jer zakon tako kaže, a kazne su rigorozne za sve koji se na novu odredbu ogluše.

I onda jedna sedmogodišnja curica iz Vinkovaca na svoje ime dobije ovrhu samo zato što se zove i preziva jednako kao žena iz Jastrebarskog, stvarni dužnik nekakvoj firmi koja je ovrhu i pokrenula.

HTJELI OVRŠITI DJEVOJČICU (7) Na rješenju su naveli njen OIB: 'Žao nam je, radi se o pogrešci'

Ne bi to bio prvi slučaj zavrzlame zbog zamjene imena, no na rješenju o ovrsi u Odvjetničkom uredu Hanžeković i partneri uz ime djevojčice naveli su i njezin OIB.

Kako je to moguće? Otkud tim gramzivim fiškalima OIB sedmogodišnjeg djeteta koje još ni dokumente nema, čiji su podaci praktički poznati samo policiji, matičnom uredu i njezinim roditeljima?

Niti jedna internetska stranica više vas ne može držati na mailing listi i slati vam obavijesti o lijeku za čukljeve ili čarobnoj šljivi za podizanje potencije, ako niste izričito dali privolu za tako nešto, a istodobno ispada da je ostavština pokojnog kralja ovrha, među ostalim, i to da je njegov ured bio i ostao iznad zakona, iznad svih nas budala koje mislimo da smo zaštićeni u svojim malim životima.

TRAŽILI 761 KUNU Htjeli su ovršiti djevojčicu (7): 'Odakle im OIB mojeg djeteta?'

Ispada da oni mogu što hoće, da mogu možda i gore, i opasnije nego do sada rovariti po našoj privatnosti. I zato ne smije ostati na ovome. Iz Odvjetničkog ureda Hanžeković i partneri duguju objašnjenje roditeljima djevojčice, ali i cjelokupnoj javnosti. A budući da je zakon evidentno prekršen, netko za to mora i odgovarati. Nedodirljivih smo se i previše nagledali.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message