Obavijesti

Kolumne

Komentari 431

Neće u Sabor, na sučeljavanje, na sud. Što Karamarko hoće?

Neće u Sabor, na sučeljavanje, na sud. Što Karamarko hoće?
1

Mjesecima se čekalo da Tomislav Karamarko podigne tužbu zbog optužbi da je radio za Udbu. Kad ju je napokon podigao, nije se pojavio na prvom ročištu

VIDEO

Nije godinama dolazio na sjednice Hrvatskog sabora zato što se morao baviti organiziranjem stranke.

Ne želi doći na sučeljavanje s premijerom Zoranom Milanovićem, jer tvrdi kako "nije zabavljač javnosti".

A sada, Tomislav Karamarko ne želi doći ni na sudsko ročište, jer je prezauzet vođenjem kampanje. 

Iako je on tužitelj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I dok je donekle razumljivo, premda ne i normalno, da se predsjednik HDZ-a nije želio pojavljivati na sjednicama parlamenta, s obzirom da mu je državna plaćica uredno sjedala na račun, radio svoj posao zastupnika ili ne, nevjerojatno je zazvučala vijest ovoga jutra da se Karamarko ne želi pojaviti na sudu na kojem traži novčanu odštetu.

Vasina ispričnica

Ignorirao je pripremno ročište protiv tjednika Nacional od kojeg traži 200 tisuća i jednu kunu zbog prenošenja autoriziranog intervjua Josipa Manolića u kojem ga njegov bivši šef optužuje da je bio suradnik Udbe.

Mjesecima se čekalo da Karamarko uopće podigne tužbu, a kad ju je napokon podigao, nije se pojavio na prvom ročištu. Dostavio je ispričnicu koju mu je napisao (valjda ne i prepisao) glavni tajnik Milijan Brkić, s opravdanjem kako tužitelj ima važnija posla nego odazivati se na pozive suda.

Mora se boriti za dolazak na vlast.

No, ako je Karamarko igdje trebao voditi predizbornu kampanju, onda je to trebalo biti danas na Općinskom građanskom sudu. Na njemu ispire sramotu sa svog imena, čisti se od Manolićeve optužbe, brani svoj ugled i čast, zalječuje svoje duševne boli. 

Sve to ipak nije bio dovoljno jak razlog da sve podredi dolasku na sud.

U pravilu, s ročišta izostaju optuženici i okrivljenici i svjedoci koje optuženik onda, preko suda, treba policijski privoditi na ročište.

Potjernica za Karamarkom

Sada bi, pak, policija mogla privoditi Karamarka. Ili bi se sud mogao povesti za Milanovićevim primjerom pa oblijepiti Hrvatsku plakatima s pozivom šefu HDZ-a da "izađe iz sjene" i dođe na ročište koje je sam isprovocirao svojom tužbom.

Njegov ugled je, naime, u pitanju.

Ovako, može se zaključiti da Karamarko na sudu izbjegava sučeljavanje s autorima intervjua, kao što tjednima izbjegava sučeljavanje s premijerom.

Sudsko ročište bila je dobra prilika budućem premijeru da poentira pred biračima i dokaže da mu je stalo pobiti objede koje su mu, kako reče, "povrijedile duševno zdravlje i narušile ugled". Da pokaže kako mu je bitno dobiti zadovoljštinu protiv tjednika koji je objavio Manolićeve riječi. 

Da svima otkrije pravi stupanj tih duševnih boli.

Nova ispričnica

Međutim, Karamarko je odlučio preskočiti to ročište, a na iduće ročište zakazano za sedmi prosinca mogao bi doći kao budući premijer. To bi trebalo impresionirati sud.

Ili će, u slučaju poraza, naložiti Brkiću da napiše novu ispričnicu (a ne da prepiše staru) u kojoj će navesti da je predsjednik HDZ-a ovoga puta zauzet liječenjem pravih duševnih boli.

Što god bilo, javnost će do daljnjega živjeti u uvjerenju da Tomislav Karamarko još uvijek nema što reći. Ni na sudu, ni na sučeljavanju, kao što godinama nije imao što za reći ni u Hrvatskom saboru.

I ovom je prilikom predsjednik HDZ-a pokazao koliko vodi računa o institucijama ove države.

Tomislava Klauškog pratite i na Facebooku

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 431
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang