Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
Kolumna
Tomislav Klauški
Tomislav Klauški Srijeda, 20.03.2019. u 12:13
129 komentara

Nema vozačku, niti Mercedes. A nema ni povjerenje javnosti

Kao što nije, čak ni u suzama, uvjerljivo objasnila okolnosti nesreće i svoje ostavke, Gabrijela Žalac danas nije uspjela uvjerljivo, čak ni uz sarkastični osmijeh, objasniti luksuzni crni Mercedes u njezinu dvorištu

Zagreb: Ministrica Žalac o Mercedesu koji je, kako tvrdi, od njenih roditelja
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
129 komentara

Gabrijela Žalac mnogo toga nema.

Nema, kako smo nedavno otkrili, vozačku dozvolu, i to pune tri godine. Danas smo otkrili da, eto, nema najnoviji luksuzni Mercedes E klase. Nema ni papire od rent-a-cara. Njezina majka, kako tvrdi, nema mjesta za Mercedes u svom dvorištu pa ga zato parkira u njezinom.

Zagreb: Ministrica Žalac o Mercedesu koji je, kako tvrdi, od njenih roditelja ŽALAC O LUKSUZNOM AUTU: 'Mercedes je od mojih roditelja, zašto se digla tolika prašina?'

Moglo bi se reći da ministrica nema ni sreće, zajedno s djevojčicom koju je nedavno udarila autom. 

Ali nema ni previše vjerodostojnosti, kao ni povjerenja javnosti.

Ali zato ima povjerenje premijera Andreja Plenkovića i to je u njezinu svijetu zapravo jedino važno.

Naravno, uz majku koja je devedesetih ostavila traga u stečajevima po Slavoniji, inspirirala ministričinu diplomsku radnju upravo na stečaju Županjske banke i trasirala kćeri put prema političkim vrhuncima. Pa zašto onda, pitate se, ne bi parkirala u njezinu dvorištu? 

E-KLASA Pred kućom ministrice Žalac Mercedes koji nije u imovinskoj

Bez suza

Ministrica je danas opet izašla pred novinare, nakon što je slika skupocjenog Mercedesa iz njezina dvorišta izašla u novinama, i opet nije uspjela - ovoga puta bez suza - uvjerljivo objasniti o kakvom se i čijem se to vozilu radi.

Dok još uvijek čekamo detalje njezine prometne nesreće, bez izjava očevidaca, bez detalja nesreće, bez podataka o kaznenoj prijavi, Žalac nije učinila previše kako bi uvjerila javnost u porijeklo E klase u njezinu dvorištu.

Kaže da je auto njezine majke. Koja se ne može parkirati u svom dvorištu jer je tamo parkirao brat. Kaže da su auto kupili njezini roditelji, a onda kaže da oni samo rentaju auto dok razmišljaju hoće li ga kupiti. I to od poduzetnika Josipa Stojanovića Jollyja s kojim se ministrica poznaje i kaže da će ga "poznavati do kraja života". 

I koji je ranije ovoga mjeseca isporučio 20 zglobnih autobusa marke Mercedes gradu Splitu na natječaju koji je 85 posto sufinanciran iz EU fondova i 15 posto iz državnog proračuna.

I eto Jollyjeva Mercedesa u dvorištu ministrice Žalac.

Ministrica doista nema sreće. Više joj nitko ne vjeruje na riječ.

'KUPILI MERCEDES OD 50.000 EURA' Evo tko su roditelji ministrice: Majka joj je vodila stečaj banke

Kupljen ili rentan?

Nije joj se vjerovalo kad je u suzama tumačila da je podnosila ostavku iako je Vlada tvrdila da je nije podnijela, kad je uvjeravala javnost da nije provjerila vozačku dozvolu niti jednom u tri godine, kad nije pomogla da se utvrde sve okolnosti nesreće...  

A ne vjeruje joj se ni kad kroz sarkastičan smiješak novinarima objašnjava odakle 50 tisuća eura vrijedan auto u svom dvorištu. Je li kupljen ili rentan, je li njezina majka sposobna plaćati dnevni najam od 1250 kuna i tome slično.

Tko zna, možda Gabrijela Žalac govori istinu i u cijeloj toj priči o Mercedesu nema ničega spektakularnog. 

Ali sve je manje onih koji će joj povjerovati.

Zagreb: Branko Bačić dao izjavu nakon sjednice Kluba zastupnika HDZ-a KLUB HDZ-A O MERCEDESU: 'Žalac nam nije objasnila ništa o automobilu niti smo je pitali'

Svakome se dogodi Mercedes

Svakome se može dogoditi, kako su nas uvjerali premijer i ostali hadezeovci, da tri godine vozi bez vozačke dozvole i pritom pogazi dijete na cesti, a sada se po istoj logici može dogoditi da u ministričinu dvorištu - ali ne i u njezinoj imovinskoj kartici - osvane 50 tisuća eura vrijedan Mercedes.

I to u vlasništvu tvrtke ministričina poznanika, ujedno i poduzetnika koji je dobio novac ministarstva Gabrijele Žalac i na čijem je otvaranju hotela nazočila u svojstvu ministrice europskih fondova.

U ovoj zemlji, s ovim ministrima, s ovakvim političarima i potpuno izokrenutim kriterijima, takve "slučajnosti" postaju toliko normalne da izazivaju sve više pitanja.

I postaju, zapravo, stvar vjere: budući da nam se ne uskraćuju informacije, prisiljeni smo vjerovati ministrima na riječ. A to nikada nije dobro završilo.

Ostale kolumne Tomislava Klauškog pogledajte ovdje.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message