Obavijesti

Kolumne

O nenašminkanim djevojkama i onima koje su malo zažbukane

O nenašminkanim djevojkama i onima koje su malo zažbukane
1

''Ta Nika je ružna, prljava, zlobna, ljubomorna na moju ljepotu, odvratna i sva nikakva'' - to je bio kompliment koji sam dobila od jedne žene koja je odbijena za fotkanje za glossy časopis za koji radim.

VIDEO

Ne znam kako je po mojim slikama zaključila da sam prljava. Ponekad jesam, ne da mi se oprat kosu pa stavim dry shampoo. Moj grijeh, moj preveliki grijeh. Zaključila je da sam zlobna i ljubomorna pošto ne može biti na naslovnici časopisa, a ne može zato jer je podebela, u licu nije lijepa i, pardon my French, loše je građena, onako nezgrapno. I ima podbradak. Blago ženama koje nemaju ogledalo - uvijek kaže moja mama. Djevojka iz priče ga nema. Takve otrovne komentare sposobne su izreći jedino žene, a muškarci...

Muškarci su druga priča. Mnogi obožavaju tvrditi da ne podnose našminkane žene. Srela sam, nenašminkana, poznanika u supermarketu i pitao me: ''Jesi dobro, jesi bolesna?''

Evo kako sam izgledala, doduše tu imam malo nekog bež sjenila:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Da, većina žena bez šminke izgledaju kao da su u terminalnoj fazi raka i zato je bolje šminkati se barem malo. Kao što rekoh, frajeri moraju trubiti da vole nenašminkane žene, ali zanimljivost je sljedeća: kad se žena umjereno našminka 99% muškaraca ne skuži da je žena uopće našminkana. Evo,  prikažem sliku sebe s umjerenom šminkom koju većina muškaraca ne bi primijetila:

Rekli bi ''pa možda ima malo ruža na usnama'' potpuno ignorirajući svakoj ženi vidljivu činjenicu da imam nacrtane oči i obrve i naravno, maskaru. Čemu ta muška mržnja protiv šminke?

Pa šminka je izmišljena da bi se žene uljepšavale, šminka za žene je kao brada za muškarce. Odnosno, obrnuto, brada je šminka na muškima. Izgledamo ljepše, zar to nije cilj? Većina nenašminkanih žena, bez uvrede, izgleda kao da je upravo došla s abortusa - blijedo, podočnjaci, izmučeno. Nekad se našminkam prejako, to kad navečer izlazim van ili imam neko snimanje, a to onda izgleda ovako:

I naravno, kad takva izađem dočekaju me frajeri s pitanjem: ''Zašto se šminkaš? Lijepa si i bez šminke. Onda im pokažem svoj selfie na mobitelu bez šminke i promijene mišljenje. Evo jedan mali savjet za žene - otkrila sam Jeffree Star šminku, ruževi se ne brišu, dapače moraš ih skidati sredstvom za skidanje šminke s očiju, a sjenila su odlične svilenkaste strukture i jakog pigmenta - vidiš na slici gore - ne truse se, ne peku oči, jednostavno su fantastična. Jedino problem što ih uopće nema za kupiti u Europi nego se mora naručivati iz Amerike. Malo su on the pricy side kak bi se reklo, ali vrijedno je svakog dolara, pa čak i ako mi opale carinu. Ovo nije plaćeni oglas, ovo je moja iskrena preporuka.

Što se mržnje prema našminkanim ženama tiče, ja se šminkam radi sebe, volim samoj sebi biti ljepša. Je li to grijeh?

Zamalo sam zaboravila, ista stvar se dešava s umjetnim noktima!

Realno, svega deset posto žena uspije uzgojiti duge lijepe nokte. Meni nokti pucaju idem na geliranje kod frendice Vlatke, njoj je to hobi koji ju zabavlja, a ja dobijem prekrasne nokte. Jučer sam baš napravila ove koje imam na slici gore. No, najbolje što je Vlatka napravila za moje nokte bilo je ovo:

foto & nail art: Vlatka Sopjanac

Zrcalno srebrni nokti. Nije bilo konobarice ili prodavačice na kiosku koja me nije pitala otkud mi takvi genijalni nokti. A ja samo gledam Jeffree Star tutoriale za nokte i kad sam vidjela ovo naprosto sam se zaljubila i natjerala Vlatku da brzo pogleda sve o tome na internetu i napravi mi to i uspjelo je!

Na stranu moje hvalisanje lijepim noktima, zašto bi bila sramota imati umjetne nokte? Isto vrijedi za umjetne trepavice, pofarbanu kosu i plastične operacije. Zašto ne bismo izvukli najljepše iz sebe, ma što neki muškarac koji to mrzi, al se kljuka steroidima da se nabilda, rekao o tome.

Žene smo, želimo biti lijepe, lijepe prvenstveno zbog sebe, a ona zbog drugih. Ako imaš kopleks velikog nosa, operiraj ga, ako imaš kompleks malih grudi, povećaj ih.

Živimo u 21. stoljeću gdje su svi tretmani dostupni, pa zašto ih ne bi iskoristili?

Naše tijelo, naše odluka.

Pozdrav od ružne, prljave i nikakve Nike.

Do čitanja dragi moji.

P.S. Lijepu, a nenašminkanu ženu sam vidjela svega deset puta u životu. To je dosta poražavajuća statistika.

Izvorni tekst pročitajte ovdje:

O autorici:


Nika Ostoić. Zagrezla u trideste, a misli da ima 17. Ljubiteljica pasa, zaljubljenica u mentol cigarete. Samoprozvani skriboman. Playboyeva kolumnistica. Ponekad model. Uzor onima koji traže pogrešne uzore. Trainspotting, ali bez droge. Pratite me na mojem blogu i Facebook profilu

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje
Moletu jedite umjesto bakalara, a trlju frigajte za 'fritto misto'
FINA RIBA ZA SVAČIJI DŽEP

Moletu jedite umjesto bakalara, a trlju frigajte za 'fritto misto'

Manje popularna riba je jeftinija, a dostojna je zamjena za bakalar i lignje. Isprobajte frigane trlje, paštetu od molete i 'fritto misto' - neće vas 'udariti po džepu'