Obavijesti

Kolumne

Komentari 30

Koje bi boje trebao biti treći dres Hajduka? Crveno-bijeli?

Jedan od prijedloga je i da bude žuti dres, u spomen na Jugoplastiku. Neki predlažu crni dres s crvenom i plavom uzdužnom prugom pored grba, neki bi 'maskirni', sivi

VIDEO

Izbor 'trećeg dresa' već se neko vrijeme čelnicima Hajduka nameće kao vrlo ozbiljan problem. Hajduk na Poljudu igra u tradicionalnoj bijelo - plavo - plavoj kombinaciji, koju koriste i na većini gostovanja, dok u 'gostujućem', crveno – plavom dresu, igraju sve rjeđe. U okviru HNL-a samo u Rijeci i Osijeku. Poseban je problem što se ponekad taj 'gostujući' dres mora kombinirati s bijelim hlačama, što je odstupanje od tradicije, pa taj dres sve više gubi smisao.

Dok je tehnički sponzor Hajduka bio Umbro, postojala je i treća garnitura, plavo -  bijeli 'mornarski dres', no zbog nespretnosti oko njegove promocije, nikad nije zaživio, odnosno, navijači ga nikad nisu prihvatili. U nekoliko navrata nosili su ga golmani Pletikosa i Subašić, pa je promjenom tehničkog sponzora otišao u povijest.

Sada na Poljudu opet razmišljaju o trećoj garnituri, koja bi im između ostaloga donijela i određenu financijsku korist, no vrlo su oprezni, jer se navijači Hajduka teško mire s drastičnim promjenama. Teško ćemo vidjeti neku revolucionarnu novost, poput narančastog ili ružičastog dresa, kakve se ne libe nositi primjerice Real ili Barcelona. Pa makar to bila i treća opcija. 

Kako bi amortizirali protivljenje navijača, u Hajduku su oprezno krenuli s kampanjom izbora trećeg dresa. Na klupskoj stranici na jednoj društvenoj mreži pozvali su navijače da svojim prijedlozima pomognu pronaći najbolje rješenje, a jedini uvjet je da na dresu bude što manje plave boje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prijedloga je puno, meni je osobno najprihvatljivija replika prvog povijesnog dresa, u kojem je Hajduk deklasirao Calcio 9-0. Bio je to crveno - bijeli dres s okomitim prugama, kakav ima primjerice Atletico Madrid. No mnogi nisu skloni toj opciji, jer ih podsjeća na dres omražene Crvene zvezde, premda je to glupost. Uostalom, Hajduk je osnovan i u tom je dresu igrao punih 45 godina prije nekadašnjeg beogradskog rivala. 

Jedan od prijedloga je i da to bude žuti dres, u spomen na najbolji košarkaški klub 20. stoljeća u Europi, na Jugoplastiku, koja je prije 25 godina započela svoju 'europsku trilogiju'. Neki predlažu crni dres s crvenom i plavom uzdužnom prugom pored grba, neki bi 'maskirni', drugi sivi... Prijedloga je puno, sigurno je tek kako je Hajduk zbog financijske krize odgodio pitanje izbora trećeg dresa do ljeta, odnosno, treća garnitura bi, ma kakva bila, trebala zaživjeti tek u sljedećoj sezoni.

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Dok je bio premijer, Milanović nije imao hrabrosti rušiti HDZ
KOLUMNA: TOMISLAV KLAUŠKI

Dok je bio premijer, Milanović nije imao hrabrosti rušiti HDZ

Plus+ Sad, kao predsjednik koji ne smije biti premijerski kandidat, prijeti osvetom HDZ-ovcima. Iako prijeti samo jednoj osobi, Ivanu Turudiću. Za ostalo vjerojatno neće imati hrabrosti

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica
VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu