Obavijesti

Kolumne

Komentari 78

Primjer Dragana Kovačevića dokaz je sloma svake priče o borbi protiv korupcije

Primjer Dragana Kovačevića dokaz je sloma svake priče o borbi protiv korupcije

Rimac i Kovačević svjedoče potpunom slomu preventivne kontrole. Jer istražitelji su oboje pratili tek godinu dana, a ono što su otkrili su nevjerojatni korupcijski obrasci i nesrazmjer imovine u slučaju Kovačevića

VIDEO

“Kad se jednom stvari budu rješavale u institucijama i transparentno, neće biti ni Milana. Ali dok budu za stolom i u birtijama, tu mu nitko nije ravan.”.

Rekao je to još prije 10-ak godina jedan suradnik Milana Bandića u napadu iskrenosti. I Bandić još vlada. A kad ukucate ime nekog od bivših premijera i pojam antikorupcija u pretraživač interneta, naći ćete hrpe odlučnih izjava i novih mjera koje su najavljene u borbi protiv korupcije i kontrole imovine. Kako to izgleda, možemo zorno svjedočiti na primjeru Dragana Kovačevića, ali i Josipe Rimac.

Ukratko, još se sve rješava u birtiji: kroje zakoni, pravilnici, izdaju suglasnosti, namještaju natječaji... Treba samo znati pravu osobu. I ponijeti kuvertu.

Rimac i Kovačević svjedoče potpunom slomu preventivne kontrole. Jer istražitelji su oboje pratili tek godinu dana, a ono što su otkrili su nevjerojatni korupcijski obrasci i nesrazmjer imovine u slučaju Kovačevića. Kako su istrage ograničene na godinu dana, možemo samo pretpostaviti da je sve trajalo i godinama prije. Jer Kovačević je uspio skupiti milijun eura u gotovini sa svojim tvrtkama, barem osam stanova u Zagrebu i još nešto nekretnina koje se povezuju s njim. Na računima je imao pola milijuna kuna, a tek će na vidjelo izaći kakve je kreativne načine koristio da skrije imovinu. Trebao se davno upaliti alarm nekom u Poreznoj upravi. Ali nije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kovačević je upao u mjere jer su istražitelji pratili poduzetnika sklonog davanju mita. I tek se tad sve počelo raspetljavati. Skoro pa slučajno. Povjerenstvo za sukob interesa pak ne smije kontrolirati račune, a nije poznato da su Poreznici zavirili u imovinske kartice i provjerili odgovara li prijavljeno imovini. U međuvremenu je Kovačević ugošćavao od ministara do predsjednika, Rimac je imala otvorena vrata svugdje. I korupcija se širila. Skrivena imovina se gomilala. Nitko ih ništa nije pitao.

Ali ni nakon njih ne vidimo da će se bilo što promijeniti. I tako u krug do novih uhićenja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang