Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
Kolumna
Ivan Katalinić, nogometni trener Nedjelja, 10.06.2012. u 15:45
24 komentara

Protiv Irske možemo igrati na samo jedan način: To je napad

Mi moramo pripremiti naše igrače za napad jer Irska će sigurno igrati zatvoreno i na kontre. Pokušat će nas iznenaditi. Sigurno će igrati kao što je igrala i Norveška...

24 komentara

Najgore je ovo iščekivanje prve utakmice. Kad si na pripremama, znaš da se pripremaš, ali ovo. Na Euru si i nikako da počne. Hvata te nervoza i jedva čekaš da sve počne. Samo razmišljaš o prvoj utakmici. Ona je ipak ključ. Ona odlučuje.

Pošto nismo bili na Svjetskom prvenstvu 2010. godine zahvatila nas je mala euoforija. Svi jedva čekamo da Euro počne s nadom da ćemo napraviti dobar rezultat. Reprezentacija je na Svjetskom prvenstvu 1998. godine u Francuskoj medaljom postavila visoke ciljeve. I sada mi mislimo da na svakom Euru ili SP-u moramo osvojiti medalju. Po meni, veliki bi uspjeh bio da prođemo skupinu.

.Ako dobijemo tu prvu utakmicu atmosfera će se podignuti do usijanja. Svi živimo u depresiji, recesiji, nema posla, nema novca... Pogledajte naše navijače. U Poljsku ih je otišlo oko 50.000. Na prošli Euro ih je putovalo preko 200.000. Istina, Austrija je bila bliže, ali bez obzira na to.

Muče nas ozljede, Bilić ima problema, ali imaju ih i druge reprezentacije, većina ima i više ozlijeđenih nego mi. Ne treba na to misliti. Treba se osloniti na mlade igrače, ipak je na njima budućnost. Neće biti lako bez ovih koje nema, ali to nam ne smije biti alibi. Svi koji su na Euru u Ukrajini i Poljskoj su spremni i dat će sve od sebe.

Kako igrati protiv Irske? Samo na jedan jedini način. Napasti!, kaže Katalinić

Kako igrati protiv Irske? Samo na jedan jedini način. Napasti! Mi moramo pripremiti naše igrače za napad jer Irska će sigurno igrati zatvoreno i na kontre. Pokušat će iskoristiti prostor i iznenaditi nas. Gledali su nas protiv Norveške i mislim da će igrati baš kao što su igrali Norvežani. Giovanni Trapattoni je iskusan trener, osvojio je sve živo, poznaje naše igrače i zna kako igramo. Sigurno će nekako pokušati nadmudriti Slavena. No sigurno i Slaven i stručni stožer znaju sve o Ircima.

Kako bih ja postavio momčad? U 4-3-3 formaciji. Napad. Pletikosa - Srna, Ćorluka, Šimunić, Strinić, Vukojević, Dujmović, Modrić - Mandžukić, Jelavić, Rakitić. Moramo napasti i brzom igrom slomiti Irsku.

Nijemci i Portugalci razočarali

Gledao sam o otvorenje Eura. Ove utakmice u skupini A za koje smo mislili da neće biti ništa posebno su nas iznenadile. Bile su bolje nego one drugoga dana Eura. Pogledajte samo Njemačku i Portugal. Pa Portugal je nešto počeo značajnije napadati tek kad su primili gol. Utakmica nije bila ništa posebno...

Ivan Katalinić, formacija za Irsku (4-3-3):

Pletikosa - Srna, Ćorluka, Šimunić, Strinić, Vukojević, Dujmović, Modrić - Mandžukić, Jelavić, Rakitić.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message