Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Kolumna
Igor Zovko Utorak, 03.07.2012. u 09:39
24 komentara

Prvi potpredsjednik Vlade: Sve dužnosti napuštam 20. srpnja

Radimir Čačić najavio je to na posebnoj konferenciji za novinare. Ako ne pokrenemo investicije, rekao je, odlazim još 20. srpnja. Dužan sam to hrvatskoj javnosti, kaže

24sata
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Godina je 3012. Hrvatsku su od početka 21. stoljeća posjetili Bog, Borg, Klingonci, oba Elvisa (Presley i J. Kurtović), ali su svi pobjegli jer u Hrvatskoj, kao i na Mjesecu, nema života.  Samo su se Hrvati  prilagodili tim neuvjetima jer više ne mogu ni pobjeći iz Hrvatske. Političari se množe, dok se narod dijeli. Na vlasti je NeoKukuriku vlada. 

Zvjezdani nadnevak 27. lipnja - Spasioci su objavili da su na sigurno uspjeli privesti svemirsku jedrilicu punu iscrpljenih izbjeglica kojima su se motori pokvarili. Svemirske struje nosile su ih ka još gorim dijelovima svemira.
- Čim smo vidjeli da je  svemirska jedrilica s tim jadnim ljudima na putanji da se spusti u Hrvatsku, morali smo reagirati. Poslali smo specijalne postrojbe svemirskih vojnika da otegle jedrilicu što dalje od Hrvatske. Oni su se pristali vezati na Uran, gdje će ih naše humanitarne snage okrijepiti i odvesti ih u sigurno utočište - rekao je Mace Windoo. Dodao je da nisu željeli da ti jadni ljudi završe u još gorim životnim uvjetima. 

Zvjezdani nadnevak  28. lipnja - U Zagrebu su svečano otvoreni 1000. tradicionalni skokovi staklenih ploča s poslovnog tornja u Savskoj cesti. Orlando Duke, višestruki svjetski prvak u skokovima s velikih visina, član stručnog ocjenjivačkog suda, oduševljen je ovom hrvatskom tradicijom.
- Nevjerojatno je kako staklene stijenke imaju gracioznost u letu prema asfaltu. Zanimljivo je da te staklene ploče nisu pričvršćene vijcima nego su zaljepljenje oho ljepilom - rekao je Duke. Zagrepčani su oduševljeni hametice pohodili i ove skokove. Unesco je skokove staklenih ploča s tog zdanja uvrstio u zaštićenu nematerijalno-materijalnu galaktičku baštinu, što je još jedno priznanje hrvatskoj arhitekturi.

Zvjezdani nadnevak  29. lipnja - Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić najavio da  20. srpnja napušta sve dužnosti.
- Dužan sam to hrvatskoj javnosti jer nismo dosad pokrenuli nikakve investicije. Ako do 20. srpnja ne pokrenemo nešto, odlazim - rekao je prvi potpredsjednik vlade.  Na novinarski upit koje godine 20. srpnja odlazi, Čačić je rekao: 4012. godine. To je realan rok da bismo pokrenuli zemlju. 

Zvjezdani nadnevak  30. lipnja -  Čedo Prodanović, odvjetnik Onoga Čije Se Ime I Presuda Ne Smije Izgovoriti, dobitnik je najprestižnije galaktičke nagrade za kvantnu fiziku. Odbor je pojasnio zašto je to važno za svemir.
"Čedo Prodanović, kao vrsni odvjetnik, uspio je, braneći svojeg klijenta, učiniti da se povijest izbriše. Naime, on je za svojeg klijenta isposlovao da se, kad odsluži kaznu, bilo koju, njegov dosje briše. Time se neće smjeti u javnosti govoriti o krimenu bilo kojeg počinitelja, jer se smatra da je nakon kazne otplatio dug društvu. Tako se neće smjeti navoditi što je bilo koji osuđenik napravio. Time se dakle briše povijest, poglavito ona teška. Tako će, primjerice, obitelji bilo koje žrtve moći reći da im je bliska osoba stradala, ali  zbog čega je stradala, to neće moći reći. Dakle, ako nema uzroka, nema ni posljedice. Prema tomu, nema ni žrtava - zaključak je Odbora. 

Zvjezdani nadnevak 1. srpnja - Mladi iz cijele Hrvatske žele služiti civilni vojni rok. Navalu prijava pokrenuo je novi ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović. On je, naime, civilni vojni rok služio kao direktor komunalnog poduzeća u Jastrebarskom te time nesebično pomogao ugroženim skupina hrvatskog društva. 
- 'Hoćemo i mi tako pomagati ljudima' te 'Ni ja nisam nikad zakasnio u školu' - istaknuli su mladi Hrvati na transparentima. Bilo ih je oko 2 milijuna ispred zgrade MORH-a. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message