Obavijesti

Kolumne

Recept za domaći čips nakon kojeg ćete kupovni - zaboraviti

Recept za domaći čips nakon kojeg ćete kupovni - zaboraviti
1

Petak je, kišno je i sutra se nakon dugo vremena ne moram rano ustat što znači maraton filmova, dekica i nešto za grickati.

VIDEO

Budući da sam tip, zadrži si čokoladu, daj mi nešto slano, odlučila sam s vama podijeliti svoj recept za njegovo visočanstvo: čips. Za mene čips treba predstavljati ono najbolje, a ne najgore od krumpira, dakle treba biti hrskav, zlatne boje i slan po mom guštu.

Sastojci:

  • krumpir
  • ulje
  • sol

Priprema:

  • Rozi krumpir (nikako klasični žuti, on sadrži više vode pa čips ispada gnjecav) dobro oprati i osušiti, ali ne guliti.
  • E sad slijedi najvažniji dio. Rukom (ne na ribež) nasjeckajte krumpir na par milimetara do pola centimetara tanke ploške. Papirnatim ručnikom prebrisati da upije višak vlage.
  • U dubokom loncu zagrijte ulje na jakoj vatri dok ne zamiriše. Potom smanjite na srednje jaku i pecite krumpir u turama, kako bi se kvalitetno ispekao. Svakih par minuta miješajte i okrećite.
  • Kad se lijepo zazlate, izvadite i dobro iscijedite.
  • Posolite i servirajte. Bili vrući ili hladni, uvijek pašu.
  • Možete ih servirati u zarolani tuljac papira i jesti usput.

Izvorni recept pročitajte ovdje

O autorici:


Pozdrav. Ja sam Tea, food blogerica, nešto između sportaša i hedonista. Život sam posvetila sinkroniziranom plivanju, a završila u kuhinji. Ne razumijem se u politiku, ali razumijem u začine. Najviše volim pojest, popit i popričat. Novac koji ne zajedem potrošim na putovanja te se smatram utjelovljenjem Indiane Jonesa minus šešir. S  glavom u vodi i nogama u oblacima. Moje avanture možeš pratiti tutu, pa čak i tu.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang