Obavijesti

Kolumne

Sedam vrhunskih serija za dugo i toplo televizijsko ljeto

Sedam vrhunskih serija za dugo i toplo televizijsko ljeto
1

Uskoro počinje ljeto - vrijeme je za Goodtalking pregled serija koje vrijedi pogledati u vrijeme ljetnih vrućina, za vrijeme godišnjih odmora, između utakmica nogometnog prvenstva u Rusiji ili poslije dolaska s plaže.

VIDEO

Pred vama je najava sedam serija - pet je premijernih, dvije su nove sezone poznatih, gledanih serija. Krenimo redom:

CONDOR

TKO: Todd Katzberg, Jason Smilovic
KADA: 06.06
KOLIKO: 10 epizoda

Godine 1975 snimljen je špijunski triler "Tri kondorova dana" redatelja Sidneya Pollacka s Robertom Redfordom i Faye Dunaway u glavnim ulogama temeljen na književnom predlošku "Six Day of The Condor" Jamesa Gradya. Za nešto više od mjesec dana kreće serija koja se temom naslanja na film odnosno knjigu. U priči o ubojstvu analitičara CIA-e za koje se otkriva da je dio veće zavjere glavne uloge tumače Mira Sorvino, Max Irons, William Hurt, Bob Balaban, Brendan Fraser i Leem Lubany.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

YELLOWSTONE

TKO: Taylor Sheridan
KADA: 20.06
KOLIKO: 10 epizoda

U modernoj vestern/drami s daškom trilera nastupaju Kevin Costner, Cole Hauser, Wes Bentley, Luke Grimes... Uz dužno poštovanje prema vrlo dobroj glumačkoj ekipi glavni razlog visokih očekivanja od "Yellowstonea" je autor serije Taylor Sheridan. Sheridan je odgovoran za scenarije filmova "Sicario", "Hell or High Water" te vrlo dobri izlet u redateljske vode zvan "Wind River".

Sudeći po traileru, "Yellowstone" je sličan filmu "Hell or High Water" i čini se da nas očekuje još jedan Sheridanov pogodak.
 

 

LUKE CAGE

TKO: Cheo Hodari Coker
KADA: 22.06
KOLIKO: 13 epizoda

Iako nije na razini "Jessice Jones" i "Daredevila" (ali je znatno zanimljivija od "Iron Fista") televizijska serija "Luke Cage" dobar je i gledanja vrijedan superjunački proizvod. Nova sezona donosi novog negativca - kao i Cage, Bushmaster je otporan na metke. Akcije i dalje ima dovoljno, ostaje tek pitanje hoće li autor uspjeti održati zanimljivost tijekom svih 13 epizoda.

Wonder Woman: Nagovještaj boljih dana za superjunake
Wonder Woman: Nagovještaj boljih dana za superjunake

SHARP OBJECTS

TKO: Marti Noxon
KADA: 07.07
KOLIKO: sedam epizoda

Nakon što su "Male laži" osvojile nagrade i publiku, HBO očekuje uspjeh i sa serijom "Sharp Objects". Očekivanja nisu bez pokrića, ekipa je impresivna. Serija je temeljena na književnom predlošku Gillian Flynn ("Nestala"), redatelj serije je Jean-Marc Valee ("Dobri dileri Dallasa", sedam epizoda "Malih laži"), a glavnu ulogu tumači Amy Adams koja posljednjih godina niže odlične filmske uloge ("Dolazak", "Američki varalice", "Noćne životinje"). Radnja serije prati Camille Preaker, novinarku koja se vraća u rodni grad kako bi istražila ubojstvo. Osim potrage za ubojicom, Camille se mora boriti s demonima vlastite prošlosti.

 

CASTLE ROCK

TKO: Sam Shaw, Dustin Thomason
KADA: 25.07
KOLIKO: 10 epizoda

Nakon "Sluškinjine priče" Hulu ima novi, potencijalno veliki serijski hit. Producenti serije su JJ Abrams i Stephen King - radnja je smještena u izmišljeni grad Castle Rock (mjesto radnje poznato ljubiteljima Stephena Kinga) gdje pratimo nove Kingove priče. Glumačku ekipu predvode Bill Skarsgard, Sissy Spacek, Jane Levy i Scott Glenn. Prvu epizodu režirao je Michael Uppendhal poznat po radu na serijama "Momci iz Madisona" i "American Horror Story".

 

TOM CLANCY'S JACK RYAN

TKO: Carlton Cuse, Graham Roland
KADA: 31.08
KOLIKO: 8 epizoda, potvrđena je i druga sezona

John Krasinski oduševio je većinu ljubitelja filma ovogodišnjim hitom "Mjesto tišine". Novi izazov za Krasinskog stiže krajem osmog mjeseca kada će u televizijskoj seriji glumiti analitičara CIA-e Jack Ryana (prije Krasinskog filmskog su Ryana tumačili Alec Baldwin, Harrison Ford i Ben Affleck). Jedan od autora serije Carlton Cuse radio je i na "Izgubljenima" i "Motelu Bates", uz Krasinskog uloge u seriji dobili su i Wendell Pierce i Abbie Cornish. Čini se da je Amazon siguran u Krasinskog i autore serije obzirom da je najavljena i druga sezona - kako god bilo Jack Ryan je (uz spomenutog "Condora") dobrodošao obzirom na nedostatak dobrih špijunskih priča.

 

 

PROPOVJEDNIK (Preacher) - sezona treća

TKO: Sam Catlin, Seth Rogen, Evan Goldberg
KADA: 24.07
KOLIKO: 13 epizoda

Prepričati ljubitelju televizijskih serija koji nije pogledao niti jednu epizodu "Propovjednika" nije jednostavno. Serija u kojoj se, između ostalog, traga za Bogom, a neki od likova su Adolf Hitler (stanovnik Pakla), revolveraš ubojica - također iz Pakla i vječito pijani irski vampir je krvava, subverzivna, otkačena, suluda ponekad i morbidna, ali prokleto zabavna i na poseban, uvrnut način zanimljiva. Nova sezona trebala bi donijeti odgovore na pitanja koja su ostala u zraku završetkom druge sezone (sudbina Tulip O'Hare naprimjer). Najavljeni su i novi protagonisti - o kome je riječ saznat ćemo krajem sedmog mjeseca.

GOODTALKING recenziju za prvu i drugu sezonu Propovjednika možete pročitati OVDJE i OVDJE

 

Izvorni tekst pročitajte ovdje.

O autoru:


Moje ime je Tihomir Polančec. Rođen u Zagrebu, radio sve i svašta, ali film je uvijek ostao moja najvažnija sporedna stvar na svijetu. Jednoga dana odlučio sam dugogodišnje filmofilsko i videotekarsko iskustvo prenijeti na blog i tako je nastao Goodtalking. Iz bloga (trenutno se na blogu nalazi više od 500 recenzija i najava) nastale su Facebook stranica i Facebook grupa koje prati tisuće filmofila i serijofila svih generacija. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.