Kolumne

Komentari 87

Šešelj jest budala, ali njegova glupost nije nimalo bezopasna

Šešelj jest budala, ali njegova glupost nije nimalo bezopasna

Tako malo potrebno je za novi kaos, za novo prolijevanje krvi, za novo rađanje mržnje. A nemojmo se zavaravati, takvi kao Šešelj nikad neće zaprljati svoje ruke...

Vojislav Šešelj je obična budala, to se odavno zna. Čovjek bez srama i bez nekog osobitog karaktera svoju je budalaštinu zaokružio dovikivanjem da su svi Hrvati ustaše i gaženjem hrvatske zastave. U očima svojih istomišljenika on je heroj. U očima svih ostalih - budala.

Međutim, njegova glupost nije nimalo bezopasna jer za sobom vuče vojsku istih takvih kojima samo mala iskrica treba da se potpale strahovi i bjesovi. I da se ne zavaravamo, takvih ima i u hrvatskim redovima. Rat između Hrvatske i Srbije završio je prije više od dvadeset godina. No zbog takvih se ne uspijevamo pomaknuti ni milimetra jer Šešeljeva akcija neminovno će izazvati reakciju nekog drugog i manjeg “šešelja”. Možda i nekog s hrvatske strane koji će se najednom početi busati u prsa i vikati zašto smo mi dragi i pristojni, a ovi Srbi su uvijek ovakvi i onakvi.

Tako malo potrebno je za novi kaos, za novo prolijevanje krvi, za novo rađanje mržnje. A nemojmo se zavaravati, takvi kao Šešelj nikad neće zaprljati svoje ruke, oni samo truju jezikom te vašu i našu djecu nasmiješeni i sretni šalju u smrt. I čak ih nije ni briga koje je nacije to nečije dijete.

Takvi poput Šešelja podižu najprimitivnije strasti, kao vampiri hrane se tuđom boli, rugaju se našom i vašom patnjom. A mi, mi ćemo se danima snebivati njegovom budalaštinom, čuditi se i čuditi te od čuđenja nećemo vidjeti da ni u našoj maloj državici ne valja ništa. Da panjeva, homofoba i idiota imamo i u vlastitim redovima, samo su nam oni malo draži jer slave Božić kad i mi te samo malo drugačije rasporede kockice na hrvatskom grbu.

Ali pljuvanje po drugome nikoga ne čini većim čovjekom, ograničavanje tuđe slobode neće nikoga učiniti slobodnijim i zato držimo se one: “Voli svoje, a poštuj tuđe”. A luđake smjestimo tamo gdje im se može pružiti adekvatna pomoć.