Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
Kolumna
Anamaria Todorić Petak, 20.04.2018. u 08:50
87 komentara

Šešelj jest budala, ali njegova glupost nije nimalo bezopasna

Tako malo potrebno je za novi kaos, za novo prolijevanje krvi, za novo rađanje mržnje. A nemojmo se zavaravati, takvi kao Šešelj nikad neće zaprljati svoje ruke...

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
87 komentara

Vojislav Šešelj je obična budala, to se odavno zna. Čovjek bez srama i bez nekog osobitog karaktera svoju je budalaštinu zaokružio dovikivanjem da su svi Hrvati ustaše i gaženjem hrvatske zastave. U očima svojih istomišljenika on je heroj. U očima svih ostalih - budala.

SKUPŠTINA SRBIJE: 'Hrvatska zastava je u mrtvom kutu kamere, nemamo snimku'

Međutim, njegova glupost nije nimalo bezopasna jer za sobom vuče vojsku istih takvih kojima samo mala iskrica treba da se potpale strahovi i bjesovi. I da se ne zavaravamo, takvih ima i u hrvatskim redovima. Rat između Hrvatske i Srbije završio je prije više od dvadeset godina. No zbog takvih se ne uspijevamo pomaknuti ni milimetra jer Šešeljeva akcija neminovno će izazvati reakciju nekog drugog i manjeg “šešelja”. Možda i nekog s hrvatske strane koji će se najednom početi busati u prsa i vikati zašto smo mi dragi i pristojni, a ovi Srbi su uvijek ovakvi i onakvi.

'ČASNI SRBI ME PODRŽAVAJU' Šešelj: Hrvatsku zastavu ćemo i dalje paliti, gaziti i pljuvati...

Tako malo potrebno je za novi kaos, za novo prolijevanje krvi, za novo rađanje mržnje. A nemojmo se zavaravati, takvi kao Šešelj nikad neće zaprljati svoje ruke, oni samo truju jezikom te vašu i našu djecu nasmiješeni i sretni šalju u smrt. I čak ih nije ni briga koje je nacije to nečije dijete.

EKSKLUZIVNO IZ BEOGRADA Šešelj i njegovi radikali ništa ne rade bez blagoslova Vučića?

Takvi poput Šešelja podižu najprimitivnije strasti, kao vampiri hrane se tuđom boli, rugaju se našom i vašom patnjom. A mi, mi ćemo se danima snebivati njegovom budalaštinom, čuditi se i čuditi te od čuđenja nećemo vidjeti da ni u našoj maloj državici ne valja ništa. Da panjeva, homofoba i idiota imamo i u vlastitim redovima, samo su nam oni malo draži jer slave Božić kad i mi te samo malo drugačije rasporede kockice na hrvatskom grbu.

TOMISLAV KLAUŠKI Svi su osvojili bodove: I Šešelj, i Vučić, i Plenković, pa i oporba

Ali pljuvanje po drugome nikoga ne čini većim čovjekom, ograničavanje tuđe slobode neće nikoga učiniti slobodnijim i zato držimo se one: “Voli svoje, a poštuj tuđe”. A luđake smjestimo tamo gdje im se može pružiti adekvatna pomoć.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message