Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Kolumna
Emil Nikolić Četvrtak, 02.08.2012. u 14:08
6 komentara

Talijani znaju samo provocirati, Hrvatskoj nisu dorasli igrom...

Trenirao sam praktički sve Talijane. Fizički su nedorasli Hrvatima i jači smo na svim pozicijama. Bit će puno prljavog posla jer je Italija svjetski prvak u provokacijama

Svi volimo reći da je umjetnički dojam izuzetno važan, ali krajnji rezultat je najvrijedniji, a to je da smo pobijedili Španjolsku. Ne treba govoriti o njima kao da nisu vrijedni, već su iznimno dobra ekipa. Trebamo mirno koračati prema narednoj utakmici. Još se uhodavamo, a bolje je onda da u početku igramo nestabilnu igru. U Pekingu nismo bili u borbi za medalju, a sad imamo realnu šansu. I kao prvoplasirani imali bismo prednost u četvrtfinalu.

Protiv Španjolske smo zadnjih 15 do 20 minuta imali problem s padom. Nikad nismo dotukli protivnika, naš mentalitet je nažalost takav. Kad bismo bili drugačiji zvali bismo se Njemačka, ali nasreću smo Hrvatska.

Možda se na osnovu snimke mogao utvrditi gol Ivana Pereza, ali mislim da nitko nije zakinut, takav je sport. Još od Svjetskog nogometnog prvenstva 1966. i gola Engleza Hursta to još nije uznapredovalo. I ovo europsko prvenstvo u nogometu je pokazalo da je lopta prošla crtu pa su Englezi prošli dalje, ali to je dio sporta.

Najvažnije je da su se nakon utakmice naši reprezentativci odmah povukli i napustili bazen i prepustili da komisija sve rješava. Iako nakon svega ovoga, poznavajući čelne ljude FIN-a i LEN-a, to će nam se u vratiti kontra smjeru. Vidio sam predsjednika LEN-a i iskreno se nadam da to neće napraviti.

Trenirao sam praktički sve Talijane. Imaju strance u momčadi, Fiorentinija, Premuša, Pereza...  No fizički su nedorasli Hrvatima i na svim pozicijama smo jači. Pavić brani izvanredno. Očekujem puno prljavog posla, provokacija u kojima se nismo pokazali najjačima. Ne smijemo odgovoriti na provokacije jer su prvaci svijeta u provokacijama. Očekujem pobjedu od tri do četiri razlike.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message