Obavijesti

Kolumne

Unatoč svim problemima, svi imamo 1000 razloga za sreću

Unatoč svim problemima, svi imamo 1000 razloga za sreću
1

Postoji li nešto kao razlog za sreću? A tek 1000 razloga za to? Jednom davno naišla sam na netu na jedan zanimljiv blog – 1000 Awesome things.

VIDEO

Autor je Neil Pasricha, a s blogom je započeo dok je prolazio kroz razdoblje rastave braka i prerane smrti bliskog prijatelja. Na svom blogu, Neil piše o malim stvarima koje u njemu pobuđuju optimizam, zadovoljstvo i u konačnici – sreću.

O čemu se zapravo radi?

Za vrijeme teškog razdoblja kroz koje je prolazio, Neil je kreirao popis od 1000 stvari s objašnjenjem i razlozima zašto ga one čine sretnim. Ta priča zapravo kreće od dva nesretna događaja s kojima se suočio. Naime, u istoj godini proživio je dvije teške situacije –  težak razvod braka te prebrza i nenadana smrt najboljeg prijatelja. Tako je došao do toga da krene zapisivati stvari koje ga vesele kako bi si barem malo pomogao i pokazao sebi da je ostalo još ponešto divnih stvari u njegovom životu. Kaže da mu je blog bio cijeli svijet, a na mnoge načine ujedno i terapija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon što se jedan od postova brzinski proširio internetom, web stranica je doživjela boom i osvojila nagradu za najbolji blog na svijetu, dvije godine za redom. Nakon toga je izdao knjige (The Book of Awesome, The Book of (even more) Awesome i The Happiness Equation), bio pozivan na TED Talk te putovao svijetom govoreći o snazi optimizma. Nevjerojatno, zar ne?

Moji razlozi za sreću

Uglavnom, 1000 Awesome Things me potaknuo da i ja kreiram svoju listu genijalnih stvari, odnosno stvari koje me vesele. Nisam imala namjeru napisati njih 1000 u određenom vremenu, već jednostavno pisati onako kako i koliko mi dođe.

Nisam došla do broja 1000. Stala sam u jednom periodu života, jer sam tada napravila rez na svim područjima života. No, i to nešto brojeva što sam napisala (oko 100) me je lansiralo na vrlo visoke vibracije. Whoa! Woohoo! Nevjerojatan učinak. Napisati listu svega što je za tebe pozitivno. Svega čega se sjetiš. Napisati to.

Ne znam od kuda da počnem opisivati zašto to ima toliko jak i pozitivan utjecaj. Da skratim – zato što pisanje igra veliku ulogu u osvještavanju. I zato što dok to pišemo se ujedno o podsjećamo na sve te stvari, iznova o njima razmišljamo. A dok razmišljamo o stvarima koje nas vesele onda se i dovedemo u to stanje. To je čisto dizanje svoje vibracije!

Zašto napraviti listu svega što nas veseli?

Ovo je odlična stvar zato što je dobro prisjetiti se svega što u nama stvara pozitivnu energiju. Zbog raznoraznih životnih okolnosti, obaveza, svakodnevice i rutine čest je slučaj da nam baš negativne stvari ispune dan. Pisanjem svojih stvari koje nas vesele nježno se dovodimo u stanje radosti.

Uz toliko dobrih, pozitivnih, lijepih i inspirativnih stvari koje vibriraju oko nas, zašto bismo se zakačili na frekvenciju onih koje ne služe ničemu. Kada se fokusiramo na ono što je pozitivno, mi počinjemo vibrirati na višim frekvencijama. Zbog iznimno velikog broja dobrih i loših stvari koje su oko nas, teško je držati fokus i prisjećati se svega lijepoga. Zato kreiranje popisa stvari koje te veseli može biti zaista predobro!

Izvorni tekst pročitajte ovdje

O autorici:


Moje ime je Slavenka Đikić i autorica sam tekstova i ilustracija na blogu 'Knjiga Inspiracija'. Mjesto je to na kojem uvijek možeš pronaći nešto što će te potaknuti, pokrenuti, ohrabriti ili inspirirati. Možda baš ovdje pronađeš onu točku na i koja bi mogla zaokružiti neku tvoju priču. Pratiti me možete i na Facebooku


 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang