Kolumne

Komentari 0

Za sve koje iritira loš tiramisu: Evo pravog recepta za taj kolač

Za sve koje iritira loš tiramisu: Evo pravog recepta za taj kolač

Iznervirana prošlotjednim susretom s tiramisuom koji izgleda kao mađarica sinula mi je ideja da prikažem tiramisu kakav bi trebao biti.

Tiramisu mora biti kombinacija pjenaste kreme i ”biskvita”, desert koji se jede žlicom i u kojem je kava samo jedna od nota koja se osjeti, a ne dominantan okus koji ubije mascarpone i ostale divote. Najprvije, tiramisu se radi od sirovih jaja i ne peče se. Tako bar rade Talijani, a ja slijedim njihov primjer jer ipak su oni profići za taj desert. Drugo - tiramisu je više složenac od u kavi namočenih piškota, kreme od jaja i mascarponea, i u ovom slučaju rastopljene čokolade.

Sastojci za osam osoba:

Priprema:

U slast, 

T.

P. S. Ja koristim pastu od vanilije koja se može nabaviti u Harissi

Izvorni tekst pročitajte ovdje

O autorici:

Pozdrav. Ja sam Tea, food blogerica, nešto između sportaša i hedonista. Život sam posvetila sinkroniziranom plivanju, a završila u kuhinji. Ne razumijem se u politiku, ali razumijem u začine. Najviše volim pojest, popit i popričat. Novac koji ne zajedem potrošim na putovanja te se smatram utjelovljenjem Indiane Jonesa minus šešir. S  glavom u vodi i nogama u oblacima. Moje avanture možeš pratiti tutu, pa čak i tu.