Obavijesti

Sport

Komentari 10

Cedevita se vratila iz ponora i -19 te obranila naslov u Kupu

Cedevita se vratila iz ponora i -19 te obranila naslov u Kupu
30

U finalu košarkaškog Kupa Krešimira Ćosića u Vukovaru Cedevita je dobila Zadar 86-82 i tako došla do trećeg naslova u povijesti. Zadrani će žaliti za propuštenim...

VIDEO

Iako je nakon 15 minuta igre vodio čak 19 koševa razlike, Zadar nije uspio osvojiti Kup Krešimira Ćosića po prvi put nakon 2007. Cedevita je obranila naslov u finalu koje se igralo u Sportskoj dvorani Borovo u Vukovaru. Izabranici Jasmina Repeše slavili su 86-82 u utakmici punoj preokreta.

Florenceov pucački šou za "plus 19" Zadrana

Zadrani su u početku držali konce igre u svojim rukama i u šestoj minuti odvojili se na 11-6. Iako je Cedevita napravila seriju 5-0, nova koja je uslijedila na drugoj strani bila je apsolutno uraganska. Od toga trenutka pa sve do 15. minute Zadar se raspucao s tricama, ponajviše Jamesa Florencea koji ih je pogodio čak pet.

Rezultat na semaforu pokazivao je 44-25 i Zagrepčani su bili na rubu ponora, no dalekometna paljba službenih gostiju potom je stala, a cedevitaši se do poluvremena vratili na sasvim pristojnih 50-46.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bilan okrenuo stvari u završnici

Gdje je momčad Jasmina Repeše stala na kraju druge, nastavila je početkom treće četvrtine pa je tako nakon četiri minute prešla u vodstvo 57-56 i sve više zadavala probleme Zadru. Nakon 30 minuta bilo je 69-67 za Zadar.

Miro Bilan u posljednjoj se dionici pokazao ključnim čovjekom za Cedevitu te su njegovim koševima "vitamini" otišli na 78-69 u 33. minuti, a Zadranima je nakon četiri i pol minute bez koša opet proradio šut za tricu. Henrik Širko i Boris Barać vratili su Zadar na 80-77 i natjerali Repešu na minutu predaha.

Posljednje dvije minute ponudile su pravu dramu pred punim tribinama sportske dvorane u Borovu. Slobodnim bacanjima Ive Ivanova Zadar je došao na "minus jedan", potom i propustio napad za vodstvo.

Gordić zeznuo pa presudio

Nemanja Gordić izgubio je loptu u napadu 40 sekundi prije kraja, Sobin pogodio jedno od dva bacanja za 82-82, a Gordić se iskupio tricom za 85-82 osam sekundi prije kraja. Marko Ramljak ishitreno je šutirao tricu na drugoj strani iz koraka i Zadranima je taj promašaj značio i poraz, dok je trener Ante Nazor prethodno iskoristio sve time-outove.

Najefikasniji pojedinac utakmice bio je James Florence s 24 poena, od čega sedam trica, 14 je dodao Ivanov, a 13 Josip Sobin. Na drugoj strani Miro Bilan vukao je cedevitaše s 20 poena, Nemanja Gordić jedan manje, a Fran Pilepić nadodao je 15.

Kup Krešimira Ćosića, finale

  • Cedevita - Zadar 86-82 (17-23, 29-27, 21-19, 19-13)
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener