Kvaka24

Komentari 1

I to je moguće: Evo kako ćete mirno spavati čak i ako ne možete platiti ratu kredita

I to je moguće: Evo kako ćete mirno spavati čak i ako ne možete platiti ratu kredita

Minimalni prekid rada ili neočekivani trošak mogu dovesti u pitanje poslovanje na kojemu ste godinama radili. Zato je dobro osigurati ga kako biste imali perspektivu, a i mirnije spavali

Pandemija je pokazala da je sve moguće - u jednom trenutku ostanete bez posla, primanja i svega na što ste se naviknuli cijeli život. Viša sila ne pita i u stanju je pokoriti cijeli svijet tako da nitko od nas ne bude iznimka. Ukupne posljedice nezapamćene situacije u novijoj povijesti tek će se zbrajati, no jedno je sigurno, tijekom posljednjih godinu dana mnogi su poduzetnici dovedeni u situaciju da više ne mogu otplaćivati redovito rate kredita koje su podignuli za svoje poslovanje. Da biste to spriječili, donosimo vam savjete u slučaju da pokrećete svoj posao i razmišljate o podizanju kredita.

Poslovanje bez kredita teško je zamislivo

Nitko ne voli zaduživanja, ali danas su ona neophodna za ostvarivanje osnovnih životnih potreba, poput stanovanja, obrazovanja ili poslovanja. Može se reći kako gotovo svatko danas ima barem jedno minimalno kreditno zaduženje, bilo da je riječ o privatnim ili poslovnim korisnicima. Dok privatni korisnici najčešće podižu stambene kredite, kod poslovnih korisnika to je mnogo složeniji proces jer često pomoću kredita pokreću svoj posao, koji ovisi o mnogo vanjskih čimbenika koje je ponekad teško kontrolirati. Poduzetnici dizanjem kredita financiraju sve što im je potrebno za razvoj posla, od opreme i vozila do poslovnih prostora ili proširenja proizvodnih kapaciteta.

Protekla godina naučila nas je da je sve moguće te da se život svakog od nas može promijeniti doslovno preko noći. Upravo to doživjelo je mnogo poduzetnika koji su bili primorani usporiti s radom svojih poslovnih objekata, na neko vrijeme ih zaustaviti, a neke čak i potpuno obustaviti. Zbog toga je važno biti oprezan pri pokretanju poslovanja jer kod poduzetnika bi kredit trebao biti odskočna daska za stvaranje nove poslovne vrijednosti, dovoljno velike da se ujedno otplati zaduženje i ostvari profit.

Business,Man,Accounting,Calculating,Cost,Economic,Budget,Putting,Row,And

Na što sve morate obratiti pozornost prilikom podizanja kredita

Close,Up,Businessman,Hand,Writing,With,Calculating,At,Home,Office

Osigurajte svoje poslovanje

Iako su rizici poslovanja realnost, novonastali uvjeti pandemije znatno su ih povećali, tako da su u posljednjih godinu dana opstali samo najjači poduzetnici. Uz gubitak posla, ali i neizvjesnost poduzetničke budućnosti, većina poduzetnika je bez sredstava za otplatu kredita koje su podignuli za svoj biznis. Zbog ovakvih iznimnih situacija i nepredvidivih okolnosti poduzetnicima je najvažnije dobro osigurati kredit

Primjer sigurnog osiguranja i pružanja dodatne zaštite poslovanju nude razna osiguravajuća društva, ovisno o tome jeste li mikro, mali ili srednji poduzetnik te kojim se djelatnostima bavite. Uz osnovno osiguranje imovine, svoju policu možete kreirati prema svojim potrebama kako biste se osigurali od najčešćih rizika koji vam mogu ugroziti poslovanje. Ugovaranjem osiguranja pružate dodatnu sigurnost za mirno poslovanje i ne morate strahovati od neočekivanih ugroza, kao što je trenutni slučaj s pandemijom.