Obavijesti

Kvaka24

Komentari 4

Manji računi: Kroz program pogodnosti HOK Obrtnik plus povoljnije su i cijene energenata

Promo

Manji računi: Kroz program pogodnosti HOK Obrtnik plus povoljnije su i cijene energenata

Povećanje cijena energenata uzima maha. Višestruko veći računi za plin i struju surova su stvarnost, a očekuju se i razna druga poskupljenja. Sve će to snažno pogoditi obrtnike, pa im je svaka pomoć dobrodošla

U prodavaonicama diljem Hrvatske već je mjesecima vidljiv porast cijena osnovnih životnih namirnica. Poskupjele su i frizerske i kozmetičke usluge, a sad je stiglo i najvažnije i najveće poskupljenje - ono koje se odnosi na energente. Višestruka poskupljenja najavljuju i ugostitelji, a mnogi se boje kako će se na cijene i inflaciju odraziti uvođenje eura, koje je najavljeno za 1. siječnja 2023. godine

Young,Female,Hairdresser,Fixing,Hair,Of,Gorgeous,Smiling,Woman,With

Obrtnici na udaru

Sve ovo dodatni je, a za mnoge obrtnike možda i fatalan, udarac na poslovanje, nakon dvogodišnje borbe za preživljavanje u pandemijskim uvjetima. Zato su mnogi od njih vrlo dobro reagirali na program pogodnosti Hrvatske obrtničke komore HOK Obrtnik plus, kojim Hrvatska obrtnička komora nastoji svojim članovima omogućiti kvalitetnije i povoljnije poslovanje te poticajno poduzetničko okruženje. HOK to čini osiguravanjem pogodnosti kod dobavljača roba i usluga iz raznih gospodarskih grana, čime se ostvaruju i značajne uštede u poslovanju.

Program pogodnosti HOK Obrtnik plus dodatno se aktualizirao posljednjih tjedana budući da članovima HOK-a donio zaštitu od negativnih utjecaja uzrokovanih već spomenutim povećanjem cijene energenata. Jer upravo je u ovakvim, izrazito neizvjesnim i nesigurnim vremenima za poslovanje, vidljivo značenje ovakvih programa, što potvrđuje i primjer HOK-ova partnera - HEP Opskrbe.

Smiling,Busty,Female,Barista,Using,Professional,Coffee,Machine,Enjoying,Job

Zaštita poslovanja kroz HOK Obrtnik plus

Naime, znatan je dio obrtnika, upravo na poziv HOK-a, već nakon prvih najava o poskupljenju struje u studenom prošle godine, potpisao ugovore prema tad važećem Dodatku 4 Sporazuma o suradnji. Na taj su način zaštitili svoje poslovanje od cjenovnog udara, i to na dulje razdoblje jer ugovor s HEP Opskrbom omogućava zajamčene dvije godine nepromijenjenih cijena, bez obzira na tržišna kretanja.

Iz HOK-a ističu da će za obrtnike koji imaju potpisan ugovor HEP Opskrba, bez obzira na očekivani značajni porast cijena, ispoštovati svoju ugovornu obavezu u pogledu komercijalnih uvjeta sve do isteka ugovora o opskrbi.

Za buduće ugovore o opskrbi koji će se primjenjivati s datumima u 2022. i 2023. ponuđena cijena bit će viša, ali će HEP Opskrba sa svoje strane uložiti maksimalne napore i angažman kako bi i takva cijena bila najpovoljnija na tržištu.

Za ostvarivanje navedenih pogodnosti dovoljno je kontaktirati HEP Opskrbu i zatražiti neobvezujuću ponudu, a za sve dodatne informacije na raspolaganju svim članovima HOK-a su besplatni broj 0800 5255 te e-mail adresa obrtnik@hep.hr. 

Young,Woman,Cosmetologist,Or,Dermatologist,Directing,Lamp,For,Facial,Treatment

Pogodnosti korisne svima

Trenutno više od 95.000 članova HOK-a ima pravo na korištenje pogodnosti dogovorenih u ovom projektu, s više od 30 partnera, čiji broj stalno raste. U širokoj lepezi usluga obrtnici mogu ostvariti i uštede za gorivo zahvaljujući uključenosti Ine i njezinih benzinskih postaja, a tu su i različite medicinske usluge koje su važne i preporučljive baš svim poduzetnicima. Upravo kao i jedinstveni popusti na pretplatu dnevnih novina te na oglašavanje u njihovim izdanjima, povoljniji web hosting i korisnička podrška za sve koji imaju svoje internetske stranice.

Obrtnici mogu koristiti i popuste na uredski materijal, hardver i POS uređaje, ali i povoljnije cijene smještaja na atraktivnim destinacijama u Hrvatskoj. Ugostitelji te proizvođači, prerađivači i trgovci hranom i pićem mogu, zahvaljujući ovom projektu, na jednome mjestu pronaći kupca, odnosno prodavatelja određenih proizvoda, i to uz povoljniju članarinu na internetskoj stranici koja spaja ponudu i potražnju. 

Svi oni koji žele promovirati svoje proizvode i usluge mogu ostvariti značajne popuste na području tržišne komunikacije, upravljanja društvenim mrežama te u organizaciji promotivnih aktivnosti i događanja. Tu su još i povoljnije cijene usluga knjigovodstva, posredovanja pri zapošljavanju, raznih usavršavanja i edukacija te mnoge druge pogodnosti. Drugim riječima – sve što poduzetnički život čini jednostavnijim, boljim i kvalitetnijim. 

Zadovoljstvo korisnika

Dobra je vijest da put do statusa Obrtnik plus nije zahtjevan ni skup – upravo suprotno – besplatan je i ne iziskuje mnogo truda oko papirologije. Samim time što ste član Hrvatske obrtničke komore imate pravo na korištenje svih pogodnosti u projektu.

Odlična iskustva dosadašnjih korisnika najbolja su preporuka za odabir programa HOK Obrtnik plus. Mnogi obrtnici koriste ga već nekoliko godina zaredom i ostvarili su značajne uštede, a veseli ih i kontinuirano širenje liste partnera.

 

Promo

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4
VIDEO

Franjo je primjer koliko je 'majstorsko znanje' vrijedno
POČEO JE KAO ŠEGRT

Franjo je primjer koliko je 'majstorsko znanje' vrijedno

Dok Ilicom prolaze tramvaji i užurbani Zagrepčani, u jednom od prolaza, na broju 54, Franjo Trumbetaš više od 50 godina predano radi u limarsko-instalaterskom obrtu Bovje. Franjo je primjer koliko samo 'majstorsko znanje' može biti vrijedno

111 godina obiteljskog posla: 'Još kao djevojčica za ocem sam često nosila kruh i salatu'
OD OŠTARIJE DO RESTORANA

111 godina obiteljskog posla: 'Još kao djevojčica za ocem sam često nosila kruh i salatu'

Posao se prenosio s koljena na koljeno i generacije obitelji iz malog naselja Bregi u općini Matulji trudile su se da se ovo vrijedno naslijeđe održi. Obrt i restoran Kinkela danas vodi Ines, koja nam je otkrila kako su uspjeli opstati svih ovih godina
Sinovi su mu četvrta generacija kovača: 'U našoj obitelji u radionici si od kada se rodiš'
120 GODINA U POSLU

Sinovi su mu četvrta generacija kovača: 'U našoj obitelji u radionici si od kada se rodiš'

Dragan Žambok iz slavonskog sela Ruščice kovački je zanat naslijedio od djeda i oca te ga je, kad je došlo vrijeme za to, prenio na sinove. Iza četiri generacije dugog poslovanja, kako nam objašnjava ovaj vrijedni obrtnik, stoje znanje, rad i upornost