Kvaka24

Komentari 0

Poljoprivrednici požurite: još danas možete ugovoriti super-napredno osiguranje od suše

Poljoprivrednici požurite: još danas možete ugovoriti super-napredno osiguranje od suše

Hrana je život, a poljoprivrednici, koji neumorno rade na proizvodnji hrane, ulažući pritom nemala sredstva i trud, pravi su heroji današnjice. Posebno zato što je poljoprivredna proizvodnja, koliko ključan, toliko i riskantan pothvat

Svake godine, poljoprivrednici koji se bave uzgojem usjeva izloženi su brojnim rizicima, od nametnika do vremenskih nepogoda. Kako bi imali barem jednu brigu manje, Croatia osiguranje lansiralo je novo, tehnološki napredno osiguranje.

Novi proizvod Croatije zove se Indeksno osiguranje od nedostatka vlage u tlu i poljoprivrednike osigurava u slučaju suše. Suša je jedan od najznačajnijih poljoprivrednih rizika koji već niz godina uzrokuje značajne štete u poljoprivredi., a lansiranjem ovog visokotehnološkog proizvoda, Croatia osiguranje se pridružuje malom broju EU zemalja i osiguravatelja s ovakvom vrstom osiguranja.

Indeksno osiguranje od nedostatka vlage u tlu najmoderniji je proizvod ove vrste na tržištu i koristi naprednu tehnologiju mjerenja vlažnosti tla putem satelita, što omogućuje precizne podatke za osigurane poljoprivredne površine.

Isplata štete realizira se automatski, na temelju dobivenih satelitskih podataka o vlažnosti tla, ovisno o ugovorenom modelu, što poljoprivrednicima garantira transparentnost, brzu isplatu naknade i jednostavan proces mjerenja, bez potrebe izlaska procjenitelja na teren.

Mrežom satelita prati se vlažnost tla. Ako na kraju razdoblja koje traje od 15. lipnja do 15. kolovoza pojedine parcele imaju sušno razdoblje, isplaćuje se naknada za smanjene prinose bez izlaska procjenitelja na teren. Novim osiguranjem poljoprivrednici mogu osigurati usjeve kukuruza, suncokreta, soje i šećerne repe u kontinentalnoj Hrvatsko i toj na vrlo jednostavan i pouzdan način.

Indeksno osiguranje od nedostatka vlage u tlu moguće je ugovoriti kao dopunski rizik uz ugovaranje osnovnog rizika (tuča, požar i udar groma), do 15.05.2021. godine. Danas je, dakle, zadnji dan u kojem je moguće ugovoriti svoju policu, stoga požurite do najbliže poslovnice Croatia osiguranja, a ponudu možete zatražiti i putem web stranice.