Obavijesti

Lidl Caritasu uručio donaciju vrijednu više od 100.000 kuna

Lidl Caritasu uručio donaciju vrijednu više od 100.000 kuna
3

Povodom Majčinog dana, Lidl Hrvatska darovao je Caritasu Zagrebačke nadbiskupije dječju odjeću, obuću i igračke u vrijednosti većoj od 100.000 kuna.

Lidl Hrvatska darovao je Caritas Zagrebačke nadbiskupije dječjom odjećom, obućom i igračkama u vrijednosti većoj od 100.000 kuna u povodu Majčinog dana koji je ove godine Caritas obilježio u Župi sv. Barbare. Donacija je namijenjena Caritasovom projektu „Korak u život“ koji pomaže obiteljima slabijeg imovinskog stanja, a sve u sklopu dugogodišnje suradnje na projektu „Socijalna košarica – podjela pomoći u naravi“. 

Petogodišnja suradnja Lidla i Caritasa obilježena je još jednom donacijom u prostorijama Župnoga ureda u Gornjem Vrapču, u povodu obilježavanja tradicionalnog Majčinog dana. Za Caritasov projekt „Korak u život“, koji pomaže obiteljima slabijeg imovinskog stanja, Lidl je darovao dječju obuću, odjeću i igračke u vrijednosti većoj od 100.000 kuna. Na projektu „Socijalna košarica – podjela pomoći u naravi“ Lidl Hrvatska i Caritas uspješno surađuju još od 2009. godine. Ravnateljici Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, časnoj sestri Jeleni Lončar, donaciju je uručila Lana Jugo, voditeljica odnosa s javnošću Lidl Hrvatska. Događaju su prisustvovali i predstavnici obitelji koje će biti među korisnicima ove vrijedne donacije, a svečanost je uveselio i tamburaški sastav obitelji Vukašinović iz Velike.

Lidl dosad donirao više od 8 milijuna kuna

Putem projekta „Socijalna košarica – podjela pomoći u naravi“, čiji je cilj olakšati život najsiromašnijima i osigurati im osnovne životne potrebe, Lidl je Caritasu dosad donirao više od 8 milijuna kuna u proizvodima. U ovom trenutku Caritasa pruža različite vrste pomoći oko 2.000 obitelji. Osim projekta „ Socijalna košarica“ u zagrebačkim Gajnicama, za potrebe korisnika Caritasa Gospićko-senjske biskupije, Lidl i Caritas Gospićko-senjske biskupije sličan projekt pokrenuli su početkom 2012. godine u Gospiću. Obilježavanje Majčinog dana proteklo je u veselom i raspjevanom raspoloženju, a Lidl i Caritas će i u budućnosti nastaviti suradnju i zajedničke projekte. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.