Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

10 istinskih priča o pravoj ljubavi i potpunom preklapanju

10 istinskih priča o pravoj ljubavi i potpunom preklapanju
8

Richard Burton nikad nije mogao odvojiti pogleda od svoje Elizabeth, za Paul Newmana njegova žena je bila kraj i početak, a Jeff Bridges je odmah znao...

VIDEO

Pišem ovim skupocjenim nalivperom koje si mi ti darovala. Nema smisla pretvarati se da si ti obična žena. Očito je, poput ovog nalivpera, da nisi. Ni na sekundu ne mislim da se tebe može usporediti s nalivperom. A opet, ti si poput ovoga božanskog pera, teška i laka u isto vrijeme... Kako da promatram tvoje puritansko lice koje se pretvara u polaganu požudu? Kako gledati u sat koji hvata dah i u djeliću sekunde pretvara se u životinju koju svi muškarci traže u svojim ženama? I kad već pričamo o nalivperu, kako da promatram tintu koja navire iz njega poput izljeva osjećaja... dok poseže za najdubljom nutrinom božanskog tijela. Hoćeš li mi, kojim slučajem, dopustiti da te p...... ovo popodne? Istinski tvoj (upravo si ušla u sobu), R. B., samo je jedno od pisama koje je Richard Burton pisao Elizabeth Taylor od trenutka kad ju je upoznao na snimanju “Kleopatre” 1961. pa sve do njegove smrti 1984. 

Pisma koja su živo svjedočanstvo njihove divlje ljubavi u cijelosti su bila objavljena u Vanity Fairu te su ih poslije u korice sabrali Sam Kashner i Nancy Schoenberger naslovivši knjigu “Furious Love: Elizabeth Taylor, Richard Burton and Marriage of the Century”. 

Autori knjige uspjeli su nagovoriti furioznu damu ljubičastih očiju da im pokaže neka od pisama koja govore o svoj snazi ljubavi između “ukroćene goropadnice“ i drskog Velšanina. Ženili su se i rastajali dvaput, obožavali su se i mrzili, bili su prijatelji, kolege, ljubavnici i preljubnici - bili su previše svega da bi mogli potrajati kao par. Ali neopipljiva nit između njih, koju bi neki nazvali ljubavlju (oni koji još vjeruju u tlapnje jer ni cinični Burton nije poznavao taj osjećaj dok nije upoznao Liz), postojala je do kraja njegova života. O tome svjedoči Burtonov prijatelj, glumac John Hurt. Nekoliko dana prije Richardove smrti Hurt je boravio u njegovu domu. Burton je tad bio u braku s 34-godišnjom Sally Hay. U jednom trenutku, dok su njih dvojica razgovarala, Burton mu je samo prišapnuo da Sally ne čuje: 

- Znaš, još je fascinantna! - misleći pritom na E. Taylor. Dokaz tomu je i zadnje pismo koje joj je Richard Burton napisao dva dana prije nego što je umro u 58. godini od krvarenja u mozgu. Elizabeth nije htjela otkriti njegov sadržaj, samo je rekla kako u pismu piše da je bio najsretniji s njom i kako se pita imaju li možda drugu šansu. I danas čuva pismo pokraj kreveta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Paul Newman i Joanne Woodward 

Njegova karizma i muževnost mogle su mu omogućiti sve žene koje je ikada pogledao. No on je ipak svoj život proveo s jednom ženom - Joanne Woodward. U siječnju 2008. proslavili su zlatni pir - vrhunac braka koju je malo koji holivudski par dočekao.  

Upoznali su se 1953. dok su oboje radili na broadwayskoj produkciji Piknika. Film "Dugo, vruće ljeto" zajedno su snimili 1957. Ubrzo nakon toga Paul se razveo od svoje prve žene Jackie Witte nakon 11 godina braka. 

Joanni je bio vjeran tijekom cijelog života. 

- Joanne mi je uvijek bila bezuvjetna potpora u svim mojim izborima i pokušajima, a to uključuje i moje automobilske utrke, koje ne podnosi. Za mene je to prava ljubav - ispričao je Paul. Joanna je svojevremeno izjavila da se seksepil i ljepota s vremenom istroše, ali da je biti oženjen za čovjeka koji te nasmijava svaki dan, prava poslastica.

Na pitanje zašto nikad nije prevario Joanne, Paul je rekao: 
- Zašto se zafrkavati s hamburgerom kad doma imaš odrezak! 

Spencer Tracy i Katherine Hepburn 

Film "Žena godine" bio je njihov prvi zajednički projekt. Sljedećih 25 godina njen život bio je potpuno posvećen njemu iako je on bio u braku s drugom ženom. Zajedno su snimili osam filmova. Tracy je umro par tjedana nakon njihovog posljednjeg filma "Pogodi tko dolazi na večeru". Zbog svog katoličkog uvjerenja, Tracy se nikad nije rastao od žene niti je smogao snage ikad Katherine otvoreno izjaviti ljubav. Ona nije došla na njegov sprovod iz poštovanja prema obitelji. Cijeli je život bila njegova ljubavnica. 

Vivien Leigh i Laurence Olivier

- Nikad nisam mislio da je moguće voljeti nekoga tako jako ili toliko kompletno, ili da bi itko mogao biti tako prekrasno izdašan i darežljiv prema meni u gotovo svemu što sam ikada želio. Nakon što smo se primirili i postali sigurniji u svojim umovima, smireniji u svojim srcima, naš zajednički život postao je nevjerojatno prekrasan. Prošli smo vrlo teške dvije godine...ali doista vjerujem da će to naša ljubav opravdati na kraju - ispričao je Laurence o prvim godinama života s Vivien. 

Zaljubila se u njega 1935. Zajedno su glumili u Hamletu 1937., a vjenčali se 1940. Glumili su ljubavnike u tri filma "Vatra iznad Engleske" (kada su se i zaljubili), "21 dan" i "That Hamilton Woman". Nakon 20 godina braka razveli su se 1960. No ona je njegovu fotografiju držala na nocnom ormaricu i nakon razvoda, a do kraja života su je oslovljavali s Lady olivier.

On je fantastičan! 
Vanessa Paradis o Johnny Deppu

Julia Roberts i Danny Moder

- Danas sam zaljubljenija više nego ikad. Jednostavno ga volim do ludila. On je prekrasno ljudsko biće. I gledati ga danas kao oca - to je najveće oduševljenje mog života - ispričala je Julia Roberts. Vjenčali su se 2002. na Dan nezavisnosti. 

- Dao mi je slobodu, smjelost i podršku da postupam dobro u životu - objasnila je.

Julia je prije Dannyja bila jednom udana i dva puta zaručena. Za Dannyja se udala s 34., a on je tada imao 32. Vjenčali su se u ponoć pod vatrometom na njenom ranču. Goste su zamolili da dođu odjeveni u bijeli lan, a budući da su vjenčanje željeli održati tajnim, na ručno ispisanim pozivnicama napisali su samo "Dođite proslaviti s nama Dan nezavisnosti". Također su goste zamolili da sa sobom donesu posebno cvijeće kako bi svi bili dio njihovog posebnog vjenčanog vrta na ranču. Julia i Danny danas imaju troje djece.

Antonio Banderas i Melanie Griffith 

- Bila je to ljubav na prvi pogled - opisala je Melanie njihov prvi susret na filmu "Two much" 1995.
Ja sam se njoj najprije divio, a zatim je i zavolio, otkrio je Banderas i dodao: 

Bilo je doslovno ljudi koji nam nisu dali ni šest mjeseci. Ali mi se volimo i najviše od svega, volimo svoju obitelj. U braku su od 1996. 

Goldie Hawn i Kurt Russel

Lani su proslavili 27 godina svoje romanse. No nikada se nisu vjenčali jer, kako Goldie kaže, nikad nisu vidjeli razloga za to.  

- Odlično nam ide i bez braka - kazala je 2007. te dodala: Već se osjećam potpuno predano, a nije li brak upravo to? Zato, sve dok je moje emocionalno stanje u stanju predanosti, iskrenosti, brige i ljubavi - mi smo dobro.  

Zajedno su od 1983. od filma "Swing Shift" koji su snimali zajedno. Prije toga snimali su 1968. ali tada su oboje bili s drugim ljudima. Kurt ima sina iz prijašnjeg braka, a Goldie dvoje djece, Olivera i Kate Hudson. Zajedno imaju sina Wyatta Russela. 

- Volim se buditi svaki dan i vidjeti da je tu, ali i znati da imam izbora. Stvarno nema potrebe da se vjenčamo - bila je iskrena Goldie. 

Johnny Depp i Vanessa Paradis

Iako je on slamao ženska srca sa svih strana svijeta, njegovo je osvojila tek naizgled krka Francuskinja Vanessa Paradis. 

- Prvi put kada sam je vidio zalelujao sam, no veza s njom me potpuno otpuhala - ispričao je. Na pitanje što Johnny Deppa čini toliko dobrim partnerom, Vanessa je priznala:

- Mogla bih stalno iznova pričati zbog čega mu se sve divim. Volim ga gledati dok razmišlja, dok priča s ljudima, volim gledati kako rješava situacije. Divim mu se kao glumcu, ocu, muškarcu. Iznad svega, divim se osobi kakva je. On je fantastičan!

Kad su se upoznali, on je živio u Americi, ona u Francuskoj. No bili su u kontaktu preko zajedničkih prijatelja i vidjeli su se nekoliko puta u razdoblju od četiri godine.

- No onda smo se oboje zatekli u Parizu, bili smo slobodni i oboje u istom svijetu i to je bilo to. Više nismo tratili vrijeme - ispričala je Vanessa.

S njom sam imao osjećaj da sam doma
Jeff Bridges o svojoj ženi

Šeherezada i Onur

- Trebalo je vremena da shvatim da je ona ta. Kolege smo i dugo smo se poznavali. Neke stvari se jednostavno dogode i shvatite da ste jedno za drugo - ispričao je Halit Ergenc, poznatiji i kao Onur. Dvanaest godina mlađa Berguzar Korel i Halit i prije su bili zajedno no veza nije uspjela. On se oženio, a ona zaručila. No nakon osam mjeseci snimanja serije 1001 noć shvatili su da su savršeni jedno za drugo. On se rastao, a ona prekinula zaruke. Danas zajedno imaju sina. 

Njihova ljubav nije bila jednostavna. Turska javnost osuđivala je njegov postupak jer je ostavio zakonitu suprugu radi druge žene. No oboje su bili spremni na osuđivanja i kritike i ipak sve preživjeli zajedno. Berguzar je u jednom intervjuu također rekla da njihova ljubav nije bila jednostavna i da se nije dogodila preko noći. Kako su se upoznavali na snimanju, tako su shvaćali da su savršen par. Danas su sretniji nego ikad. Mnogi njihovu ljubav uspoređuju sa Šeherezadinom i Onurovom zbog fatalne privlačnosti.

Jeff Bridges i Susan Geston

Ne znam kako je to kod drugih žena ili muškaraca, ali kad sam ja bio mlad i u svojim 20-ima, bojao sam se braka. Mislio sam da je to gigantski korak prema smrti. Zato sam učinio sve što je u mojoj moći da mu se oduprem. Ta ideja me zastrašivala. No tada sam upoznao Susan Geston 1974.dok sam snimao film Rancho Deluxe u Montani. Kad sam je vidio pomislio sam "e, ovo je zanimljivo". Susan je u to vrijeme bila konobarica. Radila je sve što je trebalo oko ranča i to sam odmah primijetio. Imala je razbijen nos i dvije masnice na očima. Fantazirao sam da ju je dečko istukao i da ću je spasiti. No ona je zapravo imala automobilsku nesreću par dana ranije.

Radio sam ono što većina muškaraca radi kad vidi djevojku, a ne želi da ona vidi njih: držao sam magazin, gledao preko rubova i povukao se nazad kad bi ona prošla pored mene. Trebao mi je cijeli dan da napokon skupim snage i pozovem je van. Odbila me. Upravo tada šminker s filma nas je uslikao. Prije 15-ak godina poslao mi je sliku i napisao: Ovdje ti zoveš lokalnu curu na spoj. On nije znao da je ta "lokalna cura" postala moja supruga. I dan danas nosim tu sliku sa sobom. Ona je jedna od najvrjednijih stvari koje imam.  

Nakon što me odbila, ponovno sam naletio na nju na filmskom partyju i zamolio je za ples. Dok smo plesali pitao sam je hoće li poći sa mnom pogledati neku zemlju. Dovezli smo se do ranča Yellowstone, i dok sam gledao zemlju i u Sue, počeo sam razmišljati kako gledam u svoju buduću ženu. Bila je toliko opuštena i s njom je bilo tako lako. Bila je zabavna i s njom sam imao osjećaj da sam doma - umirujući osjećaj da sam tamo gdje pripadam. 

Nakon što sam se vratio u Los Angeles shvatio sam da sam se zaljubio u nju u samo tjedan dana. To je bilo šokantno. Smislio sam plan koji je uključivao iznajmljivanje uređenog autobusa i potražio pomoć svog najboljeg prijatelja Davida Greenwalta. Nas dvojica dovezli smo se iz Los Angelesa u Montanu kako bi ja mogao "oteti" djevojku u koju sam se zaljubio. Sue se složila da će napustiti ranč kako bi bila sa mnom i pristala živjeti sa mnom u L.A.-u.  

Nakon par godina, bila je spremna za brak. Kad sam joj spomenuo svoju teoriju o braku i smrti isprva mi se smijala. Tada je shvatila da se ne šalim. Sue je željela učiniti korak naprijed, vjenčati se, imati djecu. Ja nisam bio spreman. I tad smo se razišli na šest mjeseci, živjeli smo odvojeno, ali i dalje smo se viđali. 

No tada je Sue dobila poslovnu ponudu u Montani i tad sam shvatio da ona doista odlazi. Ona je razgovarala s mojom majkom što bi trebala učiniti jer su postale super prijateljice. A moja majka, Dorothy - moja vlastita, prekrasna, ljubljena majka - savjetovala je Sue da ode, kako bi me prisilila da se odlučim. Moja majka joj je rekla: "Nemoj ostati s njim".  

Pritisak je bio golem. Konačno mi je sve došlo do glave. Pomislio sam, ako ostavim ovu djevojku, uvijek ću znati da je ona bila ta. I tada sam klenuo i zaprosio Sue. Rekla je: "Da. Kad to želiš učiniti?". A ja sam rekao: "Ovaj tjedan". Pet dana kasnije smo se vjenčali 5. srpnja 1977. 

Sue mi je uvijek davala slobodu da budem što želim. Ipak, prvih par godina našeg braka bili su pravi izazov za mene. Bilo je kriza, koje smo zajedno prebrodili. I tada smo dobili naljepše iznenađenje, kada se naša najstarija kćer Isabelle, rodila 1981. Uvijek čuješ kako ljudi pričaju da ti dijete promijeni sve, ali to nikad u potpunosti ne shvatiš dok ne dobiješ svoju djecu. 

Tada je Sue pokazala koliko je doista nevjerojatna. Isabelle se razbolila, imala je nateknuće mozga sa samo četiri godine. Ja sam snimao film "8 milijuna načina za umrijeti", a moja obitelj je bila u Montani. Sue je sve rješavala sama, sve do kritične točke. Nakon što su Isabelle dijagnosticirali encefalitis, virusnu infekciju u mozgu, nismo znali hoće li umrijeti ili preživjeti. Tada smo već imali i drugo dijete, dvogodišnjeg sina Jessia, a Sue je bila trudna s trećim djetetom, našom kćerkom Haley. 

I nakon što se Haley rodila, a Sue imala novorođenče na brizi, svejedno nas je sve izvukla iz krize. Vozila se u bolnicu i nazad, na rehabilitaciju s Isabelle, brinula o svemu i svima. Imala je enormnu snagu i fokusiranost. Gledao sam u nju pun poštovanja. Isabelle je trebalo godina i pol da se oporavi. Morala je iznova učiti kako sjediti, puzati i hodati, a Sue joj je pomagala, bez prigovora i žaljenja, svaki dan. U takvim trenucima stekneš i snagu i mudrost za život. 

U ovih 28. godina braka, snimili smo 50 filmova zajedno. Kažem "mi" zato što je i Sue za to zaslužna. Ja sam tip koji zarađuje, ali ona je tip koji se brine za sve ostalo. Ja doista jesam u nju zaljubljen više nego ikad.  (ispovijest o velikoj ljubavi Jeffa Buckleya za Reader's Digest 2006.)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru