Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

10 namirnica za koje niste ni znali da se mogu zamrznuti

10 namirnica za koje niste ni znali da se mogu zamrznuti

Umjesto bačenih i namirnica i novca - iskoristite ovu hranu maksimalno i sačuvajte je u zamrzivaču. Vino, smeđa riža, kruh pa čak i jaja mogu se čuvati u frizeru

VIDEO

Vino - 6 mjeseci
Ako ne možete popiti cijelu bocu i znate da ga nećete koristiti za jelo, zamrznite ga. Pretočite ga u posude za led i kada se zamrzne, premjestite u vrećice. Odlično će vam doći kad zatrebate malo vina za kuhanje - u umacima i gulašima.

Jaja - godinu dana
Razbijte jaja, umutite s mrvicom soli ili šećera, ovisno trebate li ih za slana ili slatka jela. Izlijte u vrećice za zamrzavanje ili male posude koje se mogu dobro zatvoriti. 

POGLEDAJTE VIDEO: Ručak bez nereda

Pokretanje videa...

kuhanje 01:18

Smeđa riža - godinu dana
Ova riža sadrži više ulja od bijele pa ne može toliko izdržati na polici. Kako je ne bi bacili jer je šteta zbog njezinih hranjivih sastojaka bolje je sačuvajte u zamrzivaču. 

Maslac - 6 mjeseci
Kada naiđete na povoljnu akciju bez grižnje savjesti kupite potrebnu zalihu i zamrznite. Tako ćete ga uvijek imati pri ruci, a nećete se morati brinuti zbog isteklog roka. 

Mlijeko - 3 mjeseca
Ako se u vašoj kući mlijeko troši u velikim količinama, zamrznite zalihu koju ćete uvijek imati spremnu. Najbolje ga je zamrzavati u posudama koje se mogu dobro zatvoriti. Prije upotrebe ga dobro promiješajte. Preporučuje se mlijeko zamrzavati u plastičnim posudama, umjesto staklenih, jer se za staklo lijepi dio mlijeka pa tako ostajete bez kompletnih sastojaka. 

Orašasti plodovi - 1-2 godine
Kako bi izbjegli užegnutost ovih vrijednih plodova zamrznite ih u plastičnim vrećicama. 

Pasta od rajčice - 3 mjeseca
Ako vam je pasta u tubi trebala samo za jedno jelo i znate da je nećete uskoro koristiti - zamrznite je. Premjestite je u posudice za led, a kada se smrznu u vrećice. 

Alarm! Čak 35% naše djece ima problem s debljinom, a tek 20% redovito jede povrće svaki dan
Alarm! Čak 35% naše djece ima problem s debljinom, a tek 20% redovito jede povrće svaki dan

Kruh - 3 mjeseca 
Ako ste jedni od onih koji bacaju puno kruha - zamrzavanje je pravo rješenje za vas. Okus će mu biti i dalje odličan, a vi ćete prestati bacati i novac i namirnice.

Javorov sirup (100-postotni) - zauvijek
Čuvate li ga u zamrzivaču, može trajati vječno. 

Svježi začini - bosiljak, peršin, celer - 6 mjeseci
Operite, posušite, nasjeckajte i napunite posudice za zamrzavanje. Malo ih prelijte vodom i zamrznite. Ta kockica ujedno je i idealna mjera za većinu juha, variva i gulaša. Kada se smrznu u kockicama premjestite ih u vrećice za zamrzavanje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith