Obavijesti

Lifestyle

Komentari 67

10 navika zbog kojih starimo brže, a nismo ih nimalo svjesni

10 navika zbog kojih starimo brže, a nismo ih nimalo svjesni
1

Radimo ih svakodnevno, neke su nam prirodne, a neke naučene, no sve ove navike imaju jedno zajedničko - zbog njih izgledamo starije i brže dobivamo bore

VIDEO

  1. Previše gledamo TV - jedna studija je pokazala da za svaki sat vremena ispred televizije skraćujemo život za 22 minute. Bez obzira sjedite li ili ležite, trebalo bi se prošetati svakih pola sata i protegnuti. 
  2. Jedemo niskokaloričnu hranu - da bi naša koža izgledala zdravo i zategnuto, potrebne su joj omega-3 masne kiseline. Niskokaloričnoj prehrani to nedostaje, piše BrightSide.
  3. Pijemo na slamku - oblik koji usta moraju napraviti da bi pila iz slamke potiču stvaranje bora oko usana. Isto uzrokuje i pušenje cigareta. 
  4. Spavamo na boku - kad nam je glava pritisnuta uz jastuk lakše se stvaraju bore na licu. Spavanje na leđima uzrokuje najmanje bora. 
  5. Loše se držimo - ako nepravilno sjedimo i stojimo naša kralježnica se mijenja zbog čega mišići i kosti postaju napeti. Rezultat je bol i umor, a mogu se pojaviti i trajni deformiteti. 
  6. Mažemo se kremama protiv sunca samo na godišnjem odmoru. Izlaganje UV zračenju najodgovornije je za pojavu bora, a većina ljudi se maže zaštitnim kremama samo na odmoru. 
  7. Previše pojačavamo grijanje - što vodi do pretjeranog isušivanja zraka. Zbog toga se koža i kosa isušuju, uslijed čega se javljaju i bore. 
  8. Izbjegavamo slatko -  ako je to ono što vas čini sretnim, radije se usrećite umjesto da ste pod stresom radi toga. Naravno, pretjerani unos šećera treba izbjegavati. 
  9. Premalo spavamo - odrasli ljud trebaju spavati barem sedam sati noću. Premalo sna utječe na način na koji razmišljamo, kakvi smo s drugima i što jedemo. Ako smo neispavani skloniji smo jesti slatko i nezdravo, a i tankih smo živaca.
  10. Previše smo pod stresom jer smo loše organizirani - kronični stres oštećuje stanice tijela što ubrzava starenje. Pokušajte riješiti sve što možete danas kako biste smanjili pritisak. 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku