Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
79 komentara

10 pitanja koje treba postaviti partneru ako ga stvarno volite

Kako si danas, kako ti mogu pomoći i čega se stvarno bojiš, pitanja su koja će partnera potaknuti na razmišljanje i povjeravanje. Znat će da nije sam i da se može osloniti na vas

Foto: Thinkstock
79 komentara

Život se katkad događa mimo nas. Obaveze koje marljivo izvršavamo pokušavajući napraviti sve kako treba često nam znaju odvući pažnju od onog najbitnijeg - žene ili muškarca kojeg volimo. Ne zaboravimo im pokazati koliko nam je stalo uz ovih 10 pitanja u pravo vrijeme. Njima će puno značiti, a vaša veza sigurno će biti čvršća. 

1. Kako si danas?
Ovim pitanjem pokazat ćete da vam je stvarno stalo do toga kako se partner/ica osjeća. Ne "Šta radiš?" već "Kako si danas?", pitanje je koje konkretno propituje njegov današnji dan i osjećaje koje je proživio. Pri tom ga pogledajte u oči, nemojte ništa drugo raditi (pa ni gledati u mobitel) i slušajte što vam govori. 

2. Mogu li ti ja kako pomoći?
Vidite li da je partner u strci, zbrci i trudi se što prije nešto završiti, ponudite mu pomoć. Pri tom budite spremni odraditi bilo koji zadatak koji vam može zadati. Živite li s nekim tko voli preuzeti sve na sebe, objasnite da mu stvarno želite pomoći kako bi mu bilo lakše, piše Self.

3. Što ti doista želiš?
Muči li se vaš partner/ica s važnom odlukom, ovo pitanje bi moglo pomoći. Druga verzija je "Što je tebi doista u tome važno?". Ovo pitanje traži da razmisli što zbilja želi te da preispita vlastite misli i potrebe. Nakon toga, lakše će i odlučiti.

4. Što bi želio još učiniti u životu?
Ovo je pitanje dobro postaviti kada oboje uživate u slobodnom vremenu, na ručku ste ili jednostavno razgovarate o važnim stvarima u životu. U ljubavi i slozi, želite znati kako vaš partner razmišlja, što mu je važno i što želi od sebe i od života kako bi mu mogli pomoći da to ostvari. 

5. Što mogu učiniti da te ohrabrim?
Ako vaš partner prolazi kroz teško razdoblje, ovo pitanje će mu puno značiti. Možete ga pitati i kako da ga potaknete da učini što želi ili promijeni. Tako će znati da nije sam i da se na vas može osloniti. 

6. Koje ciljeve bi postavio za nas i za sebe?
Pitanje je o kojemu bi svaki par trebao razgovarati svakih par mjeseci. Razmislite o različitim područjima, uključujući financije, prijateljstvo, vaš brak, osobni razvoj te psihičko zdravlje. 

7. Jesi li sretan sa stanjem naše veze?
Barem jednom na godinu trebali bi pitati jedno drugo koliko ste sretni zajedno. Razgovarajte o stvarima koje ste proživjeli zadnjih mjeseci, što biste željeli promijeniti i uvesti ili se drugačije ponašati kako biste se oboje osjećali sretno i ispunjeno.

8. Čega te najviše strah?
Nemojte se iznenaditi ako odgovor bude "ne znam". Mnogo ljudi ne razmišlja o svojim strahovima i ne želi puno promišljati. No važno je znati što vas najviše muči, pa čak i ako to (ne)svjesno potisnete. Bilo da je to trenutni projekt na poslu ili smrt u obitelji, razgovor o strahu pomoći će ga umanjiti. 

9. Što te najviše usrećuje?
Svi smo često toliko zaokupljeni životom da se zaboravimo zabavljati. S vremena na vrijeme dobro je razmisliti o ovome i ispuniti život nečim što će vas doista usrećiti. 

10. Što želiš od našeg zajedničkog života?
Budite spremni razgovarati o kratkoročnim i dugoročnim željama. Od malih do velikih stvari. Ovo će vam pomoći da se svako malo još bolje upoznate i što je najvažnije - pomognete jedno drugome da učvrstite svoju ljubav-

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message