Obavijesti

Lifestyle

Komentari 7

10 tradicionalnih vjenčanica iz najudaljenijih dijelova svijeta

U mnogim zemljama, vjenčanica je manifestacija običaja zemlje ili mjesta iz kojeg je par. Boja, dizajn i detalji osmišljeni su u skladu s njihovim običajima i vjerskim uvjerenjima

VIDEO

Mladenke diljem svijeta su itekako svjesne koliko je važna vjenčanica. Pogledajte predivne tradicionalne vjenčanice iz najudaljenijih dijelova svijeta:

1. Prije nego što mladenka u Turskoj izađe iz očeve kuće, muški rođak joj oko struka sveže crveni pojas koji označava sreću i seksualnost.

2. U dijelu Rumunjske običaj je da ženski članovi obitelji mladenki pobojaju lice u bijelu boju te ga ukrase raznobojnim šljokicama.

3. Na Sri Lanki mladenke spajaju istočnu i zapadnu tradiciju, noseći izvezene svilene sarije i europske velove. Nakit uključuje neparan broj dragog kamenja, jer se neparni brojevi smatraju sretnim.

4. Tradicionalna mladenkina nošnja među ljudima iz Khakasa, koji žive u Rusiji, ima vunenu kapu i tešku podsuknju zahvaljujući kojima je mladenkama toplo na temperaturama ispod nule.

5. Oko 8.000 naseljenih otoka čine Indoneziju, a moda varira od regije do regije. Većina mladenki oblači se u šarene vjenčanice s teškim vezom.

6. Tri dana prije nego što se indonezijska mladenka uda može imati kanom oslikane nokte, ruke i noge.

7. Duboke crvene, ružičaste i ljubičaste boje su izbor za pakistansku nevjestu. Neki će parovi staviti jedno drugome oko vrata girlande kao simbol ljubavi i prihvaćanja.

8. U Nubiji, mladenka nosi tri vela: šareni na vrhu glave, jedan preko lica i bijeli veo teškog tkanja koji skriva cijelu glavu. 

9. Dan prije tibetanskog vjenčanja, mladoženja mladenki daje vjenčanicu i nakit, koji može uključivati i frizuru, srebrne ukrase koji se pričvršćuju na njezine pletenice ili amulet koji sadrži mali metalni kip Buddhe.

10. Tradicionalna Eritrejska svadbena odjeća uključuje tamne boje baršunastih kruna i haljinu u ljubičastoj i zlatnoj boji. 

MEGHAN I HARRY OBJAVILI NIKAD VIĐENU FOTKU SINA: 'Predivan si i zaslužuješ divan život'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'