Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
7 komentara

10 tradicionalnih vjenčanica iz najudaljenijih dijelova svijeta

U mnogim zemljama, vjenčanica je manifestacija običaja zemlje ili mjesta iz kojeg je par. Boja, dizajn i detalji osmišljeni su u skladu s njihovim običajima i vjerskim uvjerenjima

7 komentara

Mladenke diljem svijeta su itekako svjesne koliko je važna vjenčanica. Pogledajte predivne tradicionalne vjenčanice iz najudaljenijih dijelova svijeta:

1. Prije nego što mladenka u Turskoj izađe iz očeve kuće, muški rođak joj oko struka sveže crveni pojas koji označava sreću i seksualnost.

2. U dijelu Rumunjske običaj je da ženski članovi obitelji mladenki pobojaju lice u bijelu boju te ga ukrase raznobojnim šljokicama.

3. Na Sri Lanki mladenke spajaju istočnu i zapadnu tradiciju, noseći izvezene svilene sarije i europske velove. Nakit uključuje neparan broj dragog kamenja, jer se neparni brojevi smatraju sretnim.

4. Tradicionalna mladenkina nošnja među ljudima iz Khakasa, koji žive u Rusiji, ima vunenu kapu i tešku podsuknju zahvaljujući kojima je mladenkama toplo na temperaturama ispod nule.

5. Oko 8.000 naseljenih otoka čine Indoneziju, a moda varira od regije do regije. Većina mladenki oblači se u šarene vjenčanice s teškim vezom.

6. Tri dana prije nego što se indonezijska mladenka uda može imati kanom oslikane nokte, ruke i noge.

7. Duboke crvene, ružičaste i ljubičaste boje su izbor za pakistansku nevjestu. Neki će parovi staviti jedno drugome oko vrata girlande kao simbol ljubavi i prihvaćanja.

8. U Nubiji, mladenka nosi tri vela: šareni na vrhu glave, jedan preko lica i bijeli veo teškog tkanja koji skriva cijelu glavu. 

9. Dan prije tibetanskog vjenčanja, mladoženja mladenki daje vjenčanicu i nakit, koji može uključivati i frizuru, srebrne ukrase koji se pričvršćuju na njezine pletenice ili amulet koji sadrži mali metalni kip Buddhe.

10. Tradicionalna Eritrejska svadbena odjeća uključuje tamne boje baršunastih kruna i haljinu u ljubičastoj i zlatnoj boji. 

MEGHAN I HARRY OBJAVILI NIKAD VIĐENU FOTKU SINA: 'Predivan si i zaslužuješ divan život'

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message