Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
27 komentara

10 životnih mudrosti koje nam otkrivaju šaolinski svećenici

Oni znaju kako pronaći i zadržati pozitivnu energiju, znaju zašto ne treba žuriti niti razmišljati previše... Život je previše kratak da bismo se pojeli iznutra sitnicama koje možda i nisu važne

Foto: Dreamstime
27 komentara

Kako živjeti u skladu sa sobom, ljudima oko sebe i prirodom? Odgovor na to pitanje nije lagan, ali vodi duševnom miru, životnom skladu i zdravlju. Svećenici iz hrama Šaolin znaju odgovor na njega i savjetuju kako proživjeti život kvalitetno i pozitivno.

10 mudrosti šaolinskih svećenika:

  • Ne razmišljajte previše Nije dobro puno brinuti o svemu i svačemi i analizirati sve oko sebe. Suzdržite se od previše razmišljanja, posebno ako se radi o negativnim stvarima. To troši previše životne energije, a ne vodi ničemu. Osim toga, na taj način ćete brže ostarjeti.
  • Malo pričajte, a puno radite Velika većina ljudi može se svrstati u dvije grupe - u one koji više rade i one koji više pričaju. Bolje je puno raditi, a manje pričati. To donosi duševni mir.
  • Radite 40 minuta pa se odmorite 10 Ako duže vrijeme gledate u nešto dok, npr. radite na računalu ili obavljate neki fizički posao, tada narušavate zdravlje svojeg vida i unutarnjih organa. Bez pauze ćete poremetiti i svoj unutarnji mir. Zato se držite pravila - radite 40 minuta pa se odmarati 10.

Foto: Dreamstime

  • Kontrolirajte osjećaj sreće Lijepo je biti sretan, ali ne gubite kontrolu nad sobom zbog toga jer tako uništavate energiju u plućima.
  • Ne brinite previše I nemojte se puno ljutiti niti gomilati bijes u sebi jer tako uništavate jetru i crijeva. 
  • Ne prejedajte se Jedite umjereno jer ako pretjerujete s hranom, poremetit ćete rad slezene. Ako malo ogladnite, pojedite malu porciju. 
  • Ne žurite Kad nešto radite, radite to polako. Ako nekamo idete, ne žurite. Šaolinski svećenici kažu ovako: "Idite polako i prije ćete stići do cilja".
  • Prakticirajte Qi gong To su posebne vježbe disanja, koncentracije itd. Ako ste stalno okupirani samo fizičkom aktivnošću i ne radite Qi gong, postat ćete jako nestrpljivi i nervozni. Tijelo će vam izgubiti balans, odnosno poremetit ćete sklad Yin i Yanga. 
  • Nije dobro ni samo meditirati Ukoliko niste fizički aktivni već samo ležite ili meditirate, ponovno ćete izgubiti sklad između Yin i Yanga, a to nije dobro za vaše tjelesno i duševno stanje.
  • Šaolinski Kung Fu pruža sve Bit ovog treninga je da se napravi sklad između Yin i Yanga. I pri tome, nije važno koliko dugo se vježba - sat vremena ili nekoliko sati na dan, prenosi Atma.
Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message