Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

11 savjeta za kupnju namirnica - uštedite na vremenu u kupovini

11 savjeta za kupnju namirnica - uštedite na vremenu u kupovini
4

Ako je moguće, izbjegavajte kupovinu namirnica nakon posla. Ako vi i obitelj trebate puno jednog određenog artikla, kupujte na veliko. Ne kupujte kada ste gladni, a ponude potražite i prelistajte unaprijed

VIDEO

Kupovina ne mora biti neugodno iskustvo dok otkrivate nove namirnice i ležerno šetate trgovinom. Nažalost, mnogi nemaju vremena za ležernu šetnju dućanom radnim danom. Umjesto toga, obično su svi u stisci s vremenom i žure. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zrinka Janković VIDEO

Sljedeći put kad budete u stisci i nemate vremena, isprobajte ove savjete za kupovinu namirnica koji će uštedjeti vrijeme.

Izbjegavajte kupovinu namirnica nakon posla

Ako je moguće, izbjegavajte kupovinu namirnica nakon posla. To je vrijeme kada većina kupuje namirnice prije nego što odu kući taj dan. Redovi na blagajni mogu biti duži, a trgovine mogu biti prepune jer svatko odlučuje što će napraviti za večeru, stoga se klonite kupovine nakon završetka radnog dana.

Spriječite bolest: Ove namirnice čuvaju zdravlje i jačaju imunitet
Spriječite bolest: Ove namirnice čuvaju zdravlje i jačaju imunitet

Kupujte na veliko

Ako vi i obitelj trebate puno jednog određenog artikla, kupujte na veliko. Izvrsni artikli za kupnju na veliko uključuju grah, žitarice, kavu, mahunarke, orašaste plodove, zobene pahuljice i sjemenke. Kupnja na veliko obično može uštedjeti i nešto novca.

Nazovite unaprijed

Nazvati trgovinu može zvučati pretjerano, ali ako morate naručiti određenu ribu ili meso, nazovite je unaprijed kako biste jednostavno mogli hranu preuzeti na pultu. Ako ne možete naručiti unaprijed, prvo svratite do šaltera i recite što želite, a zatim obavite ostatak kupovine namirnica. Nakon toga se možete vratiti kako biste preuzeli svoju narudžbu umjesto da gubite vrijeme čekajući je.

Ne kupujte gladni

Kupovina namirnica dok ste gladni ne čini ugodno iskustvo za vas. Učinite svima uslugu, uključujući i sebi, i izbjegavajte kupovinu kad vas uhvati glad. Bit ćete više usredotočeni na zadatak koji imate pred sobom i nećete biti ometeni ukusnom hranom i već pripremljenim jelima.

Mrlje na dasci za rezanje? Evo kako ih jednostavno ukloniti i to bez korištenja deterdženta
Mrlje na dasci za rezanje? Evo kako ih jednostavno ukloniti i to bez korištenja deterdženta

Održavajte i ažurirajte popis 

Jednostavan način da saznate što vam je potrebno kada kupujete jest ažurirati popis namirnica koje već imate u kuhinji. To znači provjeriti kuhinjske elemente, hladnjak, zamrzivač i smočnicu. Čuvajte popis na svom telefonu kako biste mu mogli lako pristupiti u bilo kojem trenutku. Ako niste ljubitelj popisa, fotografirajte sva ova mjesta kako biste se mogli pozvati na njih kada kupujete namirnice i tako znati koje artikle imate, a koje trebate nabaviti.

Potražite ponude unaprijed

Pregledajte tjedne letke i brošure iz lokalnih trgovina u susjedstvu i potražite ponude prije nego što krenete u tjednu kupnju. Ne samo da ćete uštedjeti novac, već ćete uštedjeti i vrijeme prilikom kupovine jer već znate što je na akciji, kao i treba li vam ili ne.

Napravite popis namirnica

Izrada popisa namirnica može zvučati kao zastrašujući zadatak, ali izrada službenog popisa namirnica jedan je od najboljih savjeta za uštedu vremena za kupovinu. Isplanirajte tjedne obroke i međuobroke, a zatim napravite popis namirnica na temelju svog jelovnika. Držanje popisa uštedjet će vrijeme besciljnog lutanja po trgovini.

Spojite slične predmete

Stavljate li artikle u torbu, košaru ili kolica s namirnicama, složite slične artikle. To će vam olakšati kada dođe vrijeme za odjavu na blagajni. Zamrznute namirnice trebaju ići zajedno kako bi sve ostalo što je moguće hladnije kada putujete kući, dok se druge namirnice poput svježeg voća i povrća mogu kombinirati. Osjetljiviji predmeti kao što su štruce kruha i svježa jaja mogu se pakirati zajedno kako se ne bi zgnječili.

Kupujte u jednoj trgovini

Ako stvarno želite biti učinkoviti u kupnji, obavite sve u jednoj trgovini, tako nećete biti pod stresom trčeći gradom i više puta se zaustavljajući. Isto vrijedi i za online kupovinu namirnica. Umjesto da naručujete na hrpi različitih stranica i tako stvarate više vrećica i kutija, sve svoje online narudžbe postavite na jednu aplikaciju ili mjesto.

Preskočite artikle na rasprodaji osim ako nisu na popisu

Nemojte ih kupovati osim ako su artikli navedeni na popisu. To uključuje artikle koji su na sniženju. Možda je primamljivo i teško ih je propustiti, ali ako nisu na službenom popisu, možete riskirati da potrošite više nego što tjedni proračun dopušta ili vam može ponestati prostora za pohranu kod kuće, za sve one dodatne artikle koje uopće niste namjeravali kupiti.

Najprije obiđite svježe proizvode

Uštedite vrijeme u kupovini namirnica kupujući najprije svježe proizvode. Tu se nalaze ionako sve kvarljive stvari. Razmislite o stvarima poput mliječnih proizvoda, svježeg voća i povrća i mesa. Zatim možete svratiti do ostalih prolaza trgovine po bilo kakve preostale stvari iz smočnice, donosi MSN.

Boli vas grlo? Pojedite sladoled, a evo i što vam još može pomoći
Boli vas grlo? Pojedite sladoled, a evo i što vam još može pomoći
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku