Obavijesti

Lifestyle

Komentari 36

16 dobrih razloga zašto treba jesti krastavac svakodnevno

16 dobrih razloga zašto treba  jesti krastavac svakodnevno
1

Sezona je krastavaca, a mi donosimo dovoljno dobrih razloga da ih počnete jesti što više - osvježava i rehidrira za vrijeme vrućina, daje energiju i eliminira toksine

VIDEO

  • 1. Obiluje mineralima koji čine kožu lijepom i zdravom, magnezijem, kalijem i silicijem. 
  • 2. Pomaže u probavi i skidanju kilograma. Zbog visoke količine vode u sebi te malog broja kalorija, idealna je namirnica za sve koji žele skinuti kilograme i održavati željenu težinu. Koristite ga u salatama, sendvičima i juhama. Možete ga i narezati na prutiće te jesti kao grickalicu. Zbog razine vlakana u sebi odličan je za dobru probavu. 
  • 3. Oči su vam umorne? Stavite kriške krastavaca na njih. Iako je ovaj prizor već toliko učestao da ga to čini klišejom, krastavac doista pomaže u smanjivanju podočnjaka i natečenih očiju zbog svoj antiupalnih sastojaka.
  • 4. Štiti od raka. Zahvaljujući sastojcima pinorezinol, sekoizolaricirezinol i laricirezinol smanjuje rizik od razvoja nekoliko vrsta karcinoma, od kojih su rak jajnika, dojki, prostate i maternice. 
  • 5. Smanjuje kolesterol, kontrolira tlak i pomaže dijabetičarima. Zbog hormona koji sadrži sok krastavaca gušterača može normalno raditi i proizvoditi inzulin ključan za dijabetičare. Također, sastojak sterol pomaže u snižavanju razine kolesterola. Zbog obilja minerala i vlakana krastavac je vrlo djelotvoran i u reguliranju krvnog tlaka. 
  • 6. Hidratizira tijelo. Krastavac sačinjava 90 posto vode, pa ako vam dosadi piti vodu, slobodno posegnite za njim. Odlično će vas rehidrirati. 
  • 7. Odličan je borac protiv opeklina i vrućine. Rehidrirat će vas za vrijeme vrućina, a pomoći će i kod opeklina. Narezani krastavac stavite na opečena područja i pustite da djeluje. Osjetit ćete instantno olakšanje.
  • 8. Eliminira toksine iz tijela.  Zbog visokog udjela vode, krastavac će pomoći tijelu izbaciti nepotrebne otrove i nečistoće. Dobar je i za razgradnju bubrežnih kamenaca. 
  • 9. Sadrži većinu vitamina koje trebate. U njemu ima dovoljno vitamina A, B i C koje trebate u jednom danu da bi održali imunitet zdravim i dobili potrebnu energiju. 
  • 10. Zaboravite žvakaće gume. Krastavac će bolje osvježiti usnu šupljinu od njih, a uz to će i zacijeliti postojeće ranice. Stavite li krišku krastavca na nepce i držite pola minute, fitokemikalije iz njega ubit će sve bakterije odgovorne za neugodan zadah, piše Fitnea. 
  • 11. Čini kosu i nokte zdravijima i ljepšima. Silicij u krastavcima čini kosu i nokte snažnijima i sjajnijima, a ujedno i potiče rast kose. 
  • 12. Silicij čuva zdravlje zglobova, olakšava kostobolju i bol uslijed artritisa. Ovaj mineral pomaže u jačanju veznog tkiva, a ako ga pomiješate sa sokom od mrkve ublažit ćete i bol uslijed artritisa i kostobolje snižavajući razinu mokraćne kiseline.
  • 13. Odličan je protiv mamurluka. Želite li izbjeći glavobolju drugi dan, prije spavanja pojedite par kriški krastavca. Sadrži dovoljno vitamina B, šećera i elektrolita koje će nadoknaditi izgubljene nutrijente tijekom burne noći. 
  • 14. Čuva zdravlje bubrega. Zato što smanjuje razinu mokraćne kiseline u tijelu čuva bubrege u dobroj formi. 
  • 15. Želite li smanjiti krvarenje iz desni, počnite više jesti krastavac. 
  • 16. Bolji je od energetskih pića. Zbog vitamina B i ugljikohidrata uz krastavce ćete dobiti dobar izvor energije koji će vas dići iz uspavanosti i dati potrebnu injekciju energije.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Dnevni horoskop za petak 19. travnja: Lava čekaju nevolje s partnerom, netko osvaja Raka
ASTRO SAVJETI

Dnevni horoskop za petak 19. travnja: Lava čekaju nevolje s partnerom, netko osvaja Raka

Pročitajte dnevni horoskop za petak 19. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje