Lifestyle

Komentari 9

3 kućne biljke za početnike: Njih je gotovo nemoguće 'uništiti'

3 kućne biljke za početnike: Njih je gotovo nemoguće 'uništiti'

Svaka biljka ima različite potrebe, a većina ljudi, pogotovo početnici, pri odabiru prvih biljki trebaju se okrenuti onima najjednostavnijima za održavanje - sukulentima, sanseveriji i draceni

Sukulenti i kaktusi

Postoje deseci vrsta sukulenata i pustinjskih kaktusa koji se mogu kupiti u vrtnim centrima i trgovinama. 
Općenito, sukulenti su pustinjske biljke s debelim mesnatim lišćem, od kojih su najpoznatiji veliki sukulenti poput agave ili aloje vere. 

Kaktusi uglavnom imaju bodlje i zanimljive strukture lišća, uključujući bačvaste i lopatičaste debele listove. Kao klasa, sukulenti i kaktusi sporo rastu i podnijet će puno zanemarivanja. 

Odgovara im jako svjetlo, dobro isušene posude i minimalno vode. Na pravom mjestu to su biljke koje uistinu uspijevaju kad su zanemarene.

Dracena 

Postoje mnoge vrste dracene koje su stvorene za uzgoj u kući ili stanu. To su biljke koje podnose najrazličitije uvjete. 

Listovi dracene mogu biti zeleni, žuto-zeleni, pa čak i trobojni. Također je član obitelji agava, vole redovito zalijevanje ljeti, a zimi im najviše odgovara suha zemlja. 

Sanseverija ili Svekrvin jezik

U istoj obitelji koja uključuje dracenu i liriopu postoje mnoge sorte sansevijere koje su izuzetno žilave.

Vole puno svjetla, ali im nedostatak svjetla neće ometati napredak. Jedino ne podnose previše vode. Idealne su i za urede. 

Najčitaniji članci