Obavijesti

Lifestyle

Tehnologija nam pomaže da živimo zdravije? Otkrijte kako

Tehnologija nam pomaže da živimo zdravije? Otkrijte kako
1

Senzori koji broje korake i prijeđenu udaljenost, potrošene kalorije. Prate i analiziraju fizičku aktivnost te vam olakšavaju i pomažu da promijenite na bolje svoje dosadašnje životne navike

VIDEO

1. Samo 30 minuta hoda tri ili više puta tjedno može smanjiti krvni tlak. Vrlo je jednostavno, a pokreti koje izvodite najprirodniji su i najprilagođeniji ljudskom tijelu. Savršena je pomoć i pri mršavljenju i održavanju dobre forme.

Kako će vam mobitel pomoći? Posebna aplikacija prati i analizira vašu fizičku aktivnost  te nenametljivo signalizira eventualnu potrebu jače fizičke aktivnosti, čime vas na najbolji način potiče na više kretanja. Na zabavan način pomoći će vam u ostvarivanju ciljeva koje ste si zadali i nikad se više nećete vratiti na stare navike. A u šetnju s vama mogu i kućni ljubimci ili prijatelji, kako bi doživljaj bio još potpuniji.

2. Trčanje je je aerobna tjelovježba koja daje odlične rezultate u jako kratkom razdoblju te je učinkovitija od hodanja. Neki ljudi trče jer im je to zabavno, neki žele smršavjeti, osloboditi se stresa, 'isprazniti' glavu, upoznati nekog novog, ali svi koji trče žele poboljšati svoje zdravlje. 

Česti izgovor je da je 'trčanje dosadno'. Kako će vam mobitel pomoći? Stavite slušalice u uši i uz omiljene ritmove, krenite na nove, neistražene puteve. Uz time lapse i slow motion način rada možete u pauzi snimiti predobre videe, kao i savršene selfije. 

3. Bicikliranje je odličan način za ostati fit. Pedaliranje s vjetrom u kosi zaista zvuči kao istinsko zadovoljstvo. Osim trenutačne ugode, donosi i dugoročne zdravstvene blagodati. Oblikuje tijelo, čuva zglobove, a i odlično je prijevozno sredstvo do škole ili posla. Odradit ćete tjelovježbu radeći nešto što ionako morate svaki dan. 

4. Planinarenje je, osim fizičke aktivnosti, način i kako bolje upoznati sebe i prirodu u izvornom obliku. Kad kročite neutabanim putevima, prisutni ste samo vi i moćna i snažna planina. Uspinjanje planinama jača mišiće čitavog tijela te pospješuje pokretljivost zglobova. Potiče sposobnost organizma da se obrani od različitih infekcija te bez posebnog režima prehrane smanjenje tjelesnu težine.

Osim toga, pomoći će vam da se opustite, oslobodite stresa, potiče pozitivne emocije i podiže samopouzdanje. Odlazak u prirodu i kretanje na čistom gorskom zraku aktivan je odmor, koji će vas ispuniti zadovoljstvom. Kako mobitel može pomoći?  Moći ćete zauvijek zabilježiti prekrasnu prirodu koja vas okružuje, sačuvati uspomene zauvijek ali najbitnije od svega - pratiti potrošene kalorije i put koji ste prešli. 

Pametna narukvica Huawei A1 ima i ugrađen senzor za štetne UV zrake pa vas upozorava na nepovoljnu razinu zračenja UV zrakama, odnosno kada ste predugo izloženi UV zračenju, podsjećajući vas da se sklonite sa sunca i na vrijeme nanesete kremu za sunčanje.

5. Ne možete biti zdravi bez kvalitetnog sna. Tu je Huawei A1 narukvica apsolutni pobjednik. Senzori ove moderne narukvice, iznimno precizno mjere vaše kretnje i prepoznaju aktivnost – bicikliranje, trčanje, hodanje, sjedenje. Vodootporna je, lijepog dizajna i podešena na način da signalizira kada "zabušavate" i tjera vas da ostvarite ciljeve. Kao što prate dnevnu aktivnost, senzori prate i san svojih korisnika. 

Uz narukvicu, koja besplatno dolazi uz novi Huawei P9, dobiti ćete uvid u obrazac spavanja koji je iznimno važnan za opće stanje zdravlja svakog od nas. Narukvica čak i prepoznaje prepoznaje različite faze sna i upozorava na nepravilnosti! Za dugu autonomiju brine se baterija od 70 mAh koja u kombinaciji s visoko energetski učinkovitom tehnologijom Bluetooth 4.2 može potrajati između dva punjenja gotovo mjesec dana. 

Možete mirno ići spavati znajući da imate nekog tko brine za vas, vaš je najbolji osobni trener i svakodnevno vam pomaže da postane najbolja verzija sebe.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje