Obavijesti

Lifestyle

Komentari 13

5 frizura s pletenicama koje su idealne za one s tankom kosom

5 frizura s pletenicama koje su idealne za one s tankom kosom

Ako želite sakriti svoju rijetku i tanku kosu, onda će vam ove frizure itekako u tome pomoći. Jednostavne su za napraviti, a čine veliku razliku na tjemenu

VIDEO

Ako imate rijetku kosu, vjerojatno ju stalno nosite raspuštenu. No, uz ove frizure ćete definitivno to promijeniti. Vjerovali ili ne, i oni s rijetkom kosom također mogu nositi podignute frizure. Pletenice, na primjer, mogu stvoriti puniji izgled kose dok istovremeno sakrivaju rijetkost vaše kose. Ključ je kosu nježno tretirati kako biste spriječili čupanje i napetost.

POGLEDAJTE VIDEO: Trening 'ne pranja' kose

Pokretanje videa...

Ne pere kosu VIDEO

- Preporučujem da pletenica bude opuštenija - ništa previše stegnuto - jer će to smanjiti opadanje i učiniti da kosa izgleda voluminoznije. Kosa u pletenici također neće ni toliko pucati zbog grijaćih alata koji se često koriste pri oblikovanju kose - napominje slavni stilist Cody Renegar.

S njim se slaže i Deaundra Metzger, stilistica slavnih, dodajući kako su pletenice izvrstan način za očuvanje kose. Tvrdi da pletenje sprječava lomljenje i smanjuje ili eliminira potrebu za toplinskim oblikovanjem. 

Hit frizure za 2023.: Leptir šiške, raskošne lokne i Barbie plava
Hit frizure za 2023.: Leptir šiške, raskošne lokne i Barbie plava

Najbolje pletenice za tanku kosu

1. Kruna pletenica 

Pletenica u obliku krune se postavlja na vrh glave i jednostavan je način za prikrivanje tanke i rijetke kose. Sve što vam treba je češalj, dvije elastične trake i 10 minuta.

- Započnite s malim trokutom u blizini linije kose i podijelite ga na tri jednaka dijela. Ispletite tri pramena prema središtu - kaže frizer slavnih Jay Small. Svaki put kada jednom prođete kroz središte kose, uhvatite kosu s područja u blizini. Prateći liniju kose, nastavite dodavati sve više kose sa svakim prolazom; pletenica će postati veća i završit ćete na potiljku ili stražnjoj liniji kose, dodaje.

Nastavite s pletenjem dok vam ne ponestane kose, a zatim je pričvrstite gumicom. Ponovite na suprotnoj strani. Na kraju, uzmite opuštene vrhove i pričvrstite ih ukosnicom kako biste ih spojili. Za veći volumen, lagano povucite kutove pletenice. Nanošenje šampona za suho pranje prije pletenja pomoći će vam s teksturom prilikom širenja.

2. Velika pletenica

- Ovaj stil pletenice je idealan jer će kosi dodati veću širinu u glavi i iluziju punine - kaže Renegar. Započnite s pletenjem obrnute pletenice. Zastanite svakih par centimetara kako biste raširili pletenicu tako da se izravna.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Yukali (@yukalinana)

Na kraju kad završite pletenicu ju poprskajte lakom za kosu srednje čvrstoće kako bi sve stajalo na mjestu.

3. Afričke pletenice

Ovakve pletenice su lagana frizura koju frizeri često preporučuju osobama s tankom ili prorijeđenom kosom. Ova frizura se radi kod frizera koji će vam dodati ekstenzije kako bi pletenici dodali gustoću i duljinu.

Te pletenice obično radi profesionalac, a možete ih nositi oko dva do tri mjeseca.

4. Kovrčave "box" pletenice

Ovakve pletenice također su izvrsna opcija jer mogu stvoriti voluminozniji izgled kose, a istovremeno su dovoljno lagane da ne dodaju previše težine.

Proces je gotovo identičan afričkim pletenicama, samo su ove kovrčave. U pravilu, box pletenice rade profesionalci i traju od četiri do šest tjedana.

Trikovi naše frizerke kako spriječiti pucanje kose tijekom zime, a tu su i savjeti što jesti
Trikovi naše frizerke kako spriječiti pucanje kose tijekom zime, a tu su i savjeti što jesti

5. Pletena punđa

Jednostavna punđa s pletenicama jednostavan je izbor koji minimalno zateže vašu kosu i tjeme. Ovo je odlična opcija za one s tankom kosom budući da je izvrsna alternativa neurednoj punđi koja obećava pun, teksturiran rezultat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Inge (@ingesstyles)

Započnite s raščešljavanjem kose četkom ili češljem, a zatim nanesite šampon za suho pranje od vlasišta do vrhova. Očešljajte kosu i spojite je u konjski rep na vrhu glave, na sredini tjemena ili niže u potiljku i upotrijebite mekanu gumicu. Razdvojite konjski rep na dva ili tri dijela, ovisno o stilu koji odaberete, a zatim spojite vrhove prozirnom gumicom nakon što je kosa ispletena.

Lagano povucite dijelove pletenice kako biste dobili veću puninu i upotrijebite ukosnice za pričvršćivanje, piše Real Simple.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku
Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti