Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

5 namirnica i 11 kombinacija za lijepu kožu, nokte i bujnu kosu

5 namirnica i 11 kombinacija za lijepu kožu, nokte i bujnu kosu
1

Maslinovo ulje njeguje kosu i spašava ispucale vrhove, limun ublažava svrbež vlasišta, bjelanjak čisti pore i zateže kožu, a grčki jogurt je hidratizira

VIDEO

Skupocjenu kozmetiku može zamijeniti pet namirnica koje se nalaze gotovo u svakoj kuhinji. Maslinovo ulje, jaja, limunov sok, grčki jogurt i avokado njeguju tijelo od glave do pete, a važno ih je samo pomiješati u dobrom omjeru, piše Buzz Feed. Maslinovo ulje i avokado imaju vrlo slična svojstva pa ukoliko vam nedostaje avokada možete ga zamijeniti maslinovim uljem. Ipak, preporučuje se koristiti originalnu recepturu. 

Recepti za lijepu kožu

Tonik za kožu

Sastojci: 2 jaja, limun

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Priprema: Iz dva jajeta izdvojite bjelanjke, istucite ih i dodajte nekoliko kapi iscijeđenog limunovog soka. Nanesite na lice i ostavite da djeluje. Nakon što se maska stvrdne, isperite mlakom vodom. Ova će mješavina dubinski očistiti pore uključujući i ostatke makeupa. 

Maska za lice

Sastojci: 2 jaja, grčki jogurt

Priprema: Istucite dva bjelanjka, dodajte pet žlica grčkog jogurta i dobro pomiješajte. Mješavinu nanesite na lice i ostavite 10 minuta prije nego li isperete. Bjelanjci će očistiti pore i zategnuti kožu, a grčki jogurt će je nahraniti. 

Maska za suhu kožu

Sastojci: avokado, 2 bjelanjka

Priprema: Izgnječite polovicu avokada, dodajte mu dva bjelanjaka i nanesite na kožu. Ostavite da djeluje nekoliko minuta pa isperite mlakom vodom. Bjelanjak će djelovati poput tonika i očistiti prljavštinu, dok će avokado hidratizirati kožu i vratiti joj elastičnost. 

Bogata maska

Sastojci: avokado, 1 bjelanjak, limun

Priprema: Izgnječite jedan zreli avokado, dodajte bjelanjak i malo limunovog soka te dobro pomiješajte. Nakon toga nanesite na lice i ostavite da djeluje 30 minuta. 

Proteini i minerali iz bjelanjka uklanjaju višak masnoće i zatežu pore, limun dubinski čisti i ubrzava obnavljanje kože, a dodatak avokada bogatog vitaminima K i C nahranit će lice.  

Recepti za lijepu kosu

Maska za oštećenu kosu

Sastojci: avokado, jaje

Priprema: Izgnječite polovicu zrelog avokada i dodajte jedan žumanjak, stavite u blender i dobro pomiješajte. Mješavina nanesite od korijena prema vrhovima, stavite kapu za tuširanje i ostavite da djeluje barem 15 minuta. Nakon toga kosu šamponirajte i isperite. 

Avokado obnavlja ispucale vrhove, dok žumanjak bogat masnoćama i proteinima, djeluje kao prirodno hidratantno sredstvo. 

Dubinska maska

Sastojci: maslinovo ulje, šalica grčkog jogurta

Priprema: Pomiješajte dvije do tri žlice maslinovog ulja sa šalicom grčkom jogurta. Nanesite na kosu od korijena do vrhova, stavite kapu za tuširanje i ostavite da djeluje pet minuta. Nakon toga isperite. 

Maslinovo ulje djeluje slično kao i avokado i dubinski obnavlja kosu, dok je grčki jogurt bogat bjelančevinama, vitaminom D te vitaminom B5, odnosno pantotenskom kiselinom koja je sastojak mnogih preparata za kosu.

Protiv svrbeža

Sastojci: limun, maslinovo ulje i voda

Priprema: Pomiješajte polovicu iscijeđenog limuna, dodajte dvije žlice maslinovog ulja i dvije žlice vode. Mješavinu umasirajte na mokru kosu i vlasište. Ostavite da djeluje 10 do 20 minuta pa isperite. 

Limunov sok će očistiti višak masnoća s vlasišta i ublažiti svrbež, dok će maslinovo ulje nahraniti vlasi. 

Prirodno posvjetljivanje

Sastojci: limun, voda

Priprema: Pomiješajte jednu šalicu iscijeđenog limunovog soka s 1/4 šalice vode i stavite u bočicu s raspršivačem. Mješavinu nanesite na kosu, ostavite da djeluje 30 minuta i pustite da se kosa osuši na suncu. 

Sunce je vrlo važno zato što će pojačati djelovanje limuna. No s ispiranjem kose limunom treba biti oprezan zato što je može oslabiti i učiniti lomljivom, pa se preporučuje ovaj tretman koristiti najviše jednom na tjedan. 

Recepti za nokte

Limun

Osim što jača i učvršćuje nokte, limun briše žute mrlje. Dovoljno je ruke uroniti u iscijeđeni sok limuna pomiješan s malo vode ili nokte premazati polovicom ovog citrusa te nježno izribati četkicom za zube. Kiselina iz voća uklonit će žute tragove.

Maslinovo ulje

Kožica oko noktiju posebno je osjetljiva zimi i lako puca. Pomoći joj može maslinovo ulje, a njegova prednost jest u tome što hidratizira i može se koristiti svaki dan. 

Avokado

Osim maslinovog ulja i limuna, saveznik lijepih noktiju je i avokado. On obiluje vitaminima C i E, mononezasićenim mastima, cinkom i kalcijem, nutrijentima neophodnima za zdrave nokte. Preporučuje ga uključiti u svakodnevnu prehranu. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru