Obavijesti

Lifestyle

Komentari 170

5 razloga zašto je dobro peći kolače često i davati ih nekome

5 razloga zašto je dobro peći kolače često i davati ih nekome
1

Postoje ljudi koji kao da su ovisni o pečenju kolača. Sada znamo i zašto! Znanstvenici su otkrili što se tada događa u našem tijelu i zašto je to zapravo poželjna aktivnost

VIDEO

Postoji sve više istrživanja koja pronalaze povezanost kulinarstva sa mentalnim zdravljem. Preciznije, znanstvenici su otkrili da pečenje kolača pomaže u ublažavanju anksioznosti i depresije.

Otprilike svaki četvrti čovjek tijekom života doživi neki oblik problema mentalnog zdravlja, a pripremanje slastica je odličan izlaz iz takvih situacija. Osim toga, dobro je i za cijelu obitelj jer se kućom širi pozitivna energija.

Ako vas brine količina šećera i ostalog što dolazi s kolačima, posegnite za receptima onih koji se rade od zdravih sastojaka.

Pet razloga zašto je dobro peći kolače: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

To je kao meditacija

Svaka aktivnost koja vam zaokupira svu pažnju, posebno ako je jednostavna i ponavlja se, može na vas djelovati smirujuće.

Dok važete brašno ili šećer, omekšavate maslac, mutite jaja pa na kraju provirujete u pećnicu provjeriti je li se biskvit digao kako treba itd., vaše misli čiste se od negativnosti. A i onaj osjećaj zadovoljstva kada cijela kuća zamiriše je dragocjen.

Stimulira osjetila

Osjetiti brašno pod prstima, slušati zvuk miksera i osjetiti miris konačnog proizvoda su iskustva koja stimuliraju vaša osjetila. To pak rezultira povećanjem razine endorfina u tijelu - hormona sreće koji nas čini pomalo euforičnima.

Nahranit ćete nekoga

Pečenje kolača, kao i bilo kakav oblik pripreme hrane, u konačnici vodi do toga da ćete time nahraniti sebe i druge, a to u čovjeku izaziva dobar osjećaj. Zato usmjerite svu svoju ljubav u kolačiće koje pripremate.

To je vrlo kreativno

Psiholozi su pronašli snažnu povezanost između kreativnog izražavanja i ukupnog blagostanja. Pečenje kolača je vrlo kreativno pa slobodno se prepustite mašti i ponekad izađite iz okvira recepta kojim se vodite.

Usrećit ćete druge

Stvarno je dobar osjećaj podijeliti svoje kolače s drugima i gledati kako uživaju u svakom zalogaju. Zauzvrat ćete dobiti njihov osmjeh i ispunit će vas pozitivnom energijom činjenica da ste nekoga usrećili, otkriva portal goodnet.org.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 170
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru