Obavijesti

Lifestyle

Komentari 69

5 stvari koje trebate znati prije nego što uđete u otvorenu vezu

5 stvari koje trebate znati prije nego što uđete u otvorenu vezu

Žena koja je nakon propalog braka odlučila isprobati nešto novo, poput otvorene veze, je objasnila s kojih pet stvari ćete se morati uspješno nositi ako želite da veza uspije

VIDEO

Nakon dugogodišnjeg braka, žena je odlučila da želi isprobati drugačiji tip veze od one u kojoj je provela većinu svojeg odraslog života - monogamne veze.

Zanimala ju je otvorena veza i što je to zapravo. Nakon guglanja i dobivanja osnovnih informacija o o tome kako je biti u otvorenoj vezi i o tome što ona sve podrazumijeva.

Kad je upoznala muškarca s kojim je željela biti predložila mu je otvorenu vezu. Iako ju je bilo strah, njegov odgovor ju je ugodno iznenadio - pristao je. A ono što je uslijedilo joj je otvorilo oči te je shvatila koliko uopće nije razumjela kako je to biti u otvorenoj vezi.

Sve više i više veza propada, a razlog nisu prevare ili novac...
Sve više i više veza propada, a razlog nisu prevare ili novac...

Piše da je ovo 5 stvari koje bi voljela da je znala prije nego što je započela otvorenu vezu:

1. U otvorenoj vezi je presudna otvorena i iskrena komunikacija. Ako čovjek ima problema u monogamnoj vezi s ljubomorom, kontroliranjem svojeg ponašanja ili je pasivno-agresivan, dodavanje trećeg ili više ljudi u vezu može odnos samo pogoršati.

2. Odmah u početku je potrebno postaviti granice i pravila ponašanja. Ako postoji nešto što ne možete podnijeti ili ne želite tolerirati u vašoj vezi, o tome treba otvoreno i direktno razgovarati u samom početku. Možda jedan od partnera želi otvorenu vezu samo u nekim situacijama, na primjer tijekom poslovnih putovanja. Isto tako, pitanje je možete li podnijeti emotivno i psihološko povezivanje vašeg partnera s nekim drugim ili je dopušten samo seks s trećim osobama. Bitno je da vam je ugodno s granicama koje ste postavili i da se osjećate zadovoljno i sigurno.

Sad alone female in bar. Jealousy backdrop

3. Puno je lakše prihvatiti ideju da vaš partner ima seks s nekim drugim, nego to stvarno proživjeti i s tim se nositi u vezi. Čak i ako u početku veze dogovorite što je dozvoljeno i što nije i mislite da će sve biti u redu - uvijek se nešto pojavi zbog čega će vam biti neugodno. Prvi put kad je moj partner imao seks s drugo ženom zamolila sam ga da mi sve ispriča i kad je završio bila sam žalosna, a to nisam očekivala.

4. Budite sigurni u sebe i u to tko ste vi. Iako se ovo čini očitim, bilo je situacija kad je moj partner sa mnom dijelio neke stvari o drugoj ženi i to što mi je rekao da je imao s njom i u čemu je uživao je bilo u potpunosti suprotno od onog što smo mi dijelili. I pojavio se mali glas u glavi koji je počeo postavljati neugodna pitanja. Jesam li zgodnija od mene? Zabavnija? Bolja u seksu. I tom glasu se trebate oduprijeti. Vaš partner je vas izabrao takve kakvi jeste i volite se točno takvi kakvi jeste.

Ima milijune, izoperirala se i ne može godinu dana naći dečka...
Ima milijune, izoperirala se i ne može godinu dana naći dečka...

5. Sve je privremeno. Ja sam tip osobe sve ili ništa, ali realno sve se može promijenit za sekundu. I neke od tih stvari su van vaše kontrole. Ako shvatite da vam nešto u vezi ne odgovara ili ste se u vezi nečega predomislili - recite to svom partneru piše MSN. I, ako možete, promijenite. Iako ste sami odabrali svoj put, to ne znači da je zacementiran i da se ne možete u vezi toga predomisliti.

NEPREPOZNATLJIVA HUREM: Nekad prekrasna glumica danas izgleda kao plastična lutka

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku