Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

6 kućanskih trikova uz koje ćete imati vremena i za sebe, čak i ako imate doma malu djecu

Olivia White (31) iz Melbournea vodi kućanstvo s dvoje male djece i punim radnim vremenom, ali tvrdi da uz pomoć šest malih trikova uvijek uspije uloviti malo vremena za sebe tijekom dana

VIDEO

Savjeti Olivije White (31) iz Melbournea za bolje vođenje kućanstva uključuju fotografiranje frižidera prije kupovine namirnica i korištenje organizatora za automobil kako bi osigurali da nikada niste nespremni kad ste van kuće. U nastavku pročitajte još neke od Olivijinih savjeta koji su njoj omogućili lakšu organizaciju. 

POGLEDAJTE VIDEO: Napravite sami dezinficijens

Pokretanje videa...

Domaći dezinficijensi 01:26

1. Kod čišćenja koristite košaru za pranje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Olivijin prvi 'trik koji mijenja život' je ujedno i jedan od njenih favorita: kad god čisti kod kuće, ona uzme košaru za pranje rublja kako bi se kretala uokolo i skupljala stvari.

- Uzmem košaru za pranje i idem iz sobe u sobu i uzmem sve što nije na svom mjestu ili ga treba odložiti negdje drugdje - tvrdi Olivia. Zatim raspodjeljuje predmete dok posjećuje svaku prostoriju, a na kraju, ako u košari još uvijek ima predmeta, ili ih pospremi negdje ili ih baci ili proda. Ovaj trik joj olakšava uklanjanje nereda u kući.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Olivia White (@houseofwhite_)

2. Prije kupovine fotografirajte unutrašnjost frižidera

Ako se sjetite fotografirati unutrašnjost svog frižidera prije nego što izađete i kupite namirnice, Olivia tvrdi da će to učiniti vaš život puno lakšim.

- Čak i uz najbolje planiranje obroka i popis, uvijek brinem o tome imam li nešto ili ne - priča Olivia. Često se uhvati kako ne zna ima li jaja ili mlijeka kod kuće, pa kada fotografira frižider može na brzinu pregledati fotografiju i vidjeti što joj zapravo treba.

3. Nabavite organizator za automobil

Ako ne želite da vaš automobil bude krcat nasumičnim predmetima, Olivia tvrdi da organizator za prtljažnik automobila treba biti vaš novi najbolji prijatelj. Olivia je rekla da u organizatoru drži vrećice za višekratnu upotrebu, presvlaku i maramice za djecu, kabanice za kišu, torbu s olovkama za bojanje i knjige, pokrivač za piknik i lijekove. Na ovaj način si olakša život ako vani pada kiša ili ako nekom hitno zatrebaju neki lijekovi.

4. Napravite jutarnju rutinu

Čak i za vrijeme karantene, Olivia je objasnila da je uspostavljanje neke rutine presudno za svakodnevni uspjeh.

- Ako sam organizirana noć prije i započnem svoj dan kako treba ,bit ću puno uspješnija - tvrdi. Neke od stvari koje ona radi ujutro jest da sprema hranu za djecu noć prije nego što ona krenu u školu, stavi rublje na pranje kako bi ga ujutro stavila na sušenje. 

5. Kupite više rođendanskih čestitki odjednom

Možda zvučati bezazleno, ali ako imate zalihu od oko 12 čestitki u vrijeme kada dođe nečiji rođendan, to znači da uvijek imate jednu karticu spremnu i ne morate žuriti u trgovinu. Olivia kupuje nekoliko njih odjednom, tako da uvijek ima njih desetak u kutiji u svom domu. Ima i kutiju s malim poklonima za prijatelje, tako da joj se ne može dogoditi da sve radi u zadnji čas ili zaboravi kojim slučajem na poklon.

6. Koristite dodatni prekrivač za posteljinu na krevetu

Zadnji trik koji je njoj spasio život je navlaka koja se stavlja preko posteljina kreveta. Olivia tvrdi da mnogo ljudi ne shvaća koliko ta navlaka može uštedjeti vremena.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Olivia White (@houseofwhite_)

- Ne samo da izgleda lijepo i uredno, već ćete tako uštedjeti i nećete često morati prati posteljinu samo zato jer su ju djeca uprljala - objasnila je. Olivia pere svoju navlaku i posteljinu otprilike jednom tjedno, a neki to radi i svaka dva tjedna. Tako joj cijela rutina pranja rublja oduzima puno manje vremena, piše Daily Mail.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje