Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

7 čestih novogodišnjih odluka koje su već u startu propale...

7 čestih novogodišnjih odluka koje su već u startu propale...
1

Zaboravite dizanje u šest i vježbanje jer je prvi mjesec hladan i već u početku ćete odustati od plana. Također, ne odustajte od sebe kakvi jeste, već od okolnosti

VIDEO

Ove godine želim naučiti japanski! Ili možda francuski? Hm...

Učenje stranih jezika među najčešćim su odlukama, a nerijetko se među željama nalaze francuski, ruski pa i japanski. No učenje novog jezika nije nimalo jednostavno. Dapače, vrlo je zahtijevno i oduzima mnogo vremena, pogotovo ako ste zaposleni ili pretrpani fakultetskim obavezama. Realno procijenite svoj raspored za predstojeću godinu i umjesto cijelog tečaja, naučite za početak nekoliko korisnih fraza, pronađite na internetu audio tečajeve i malo se bolje upoznajte s jezikom. Ako i dalje budete imali i volje i vremena, upišite tečaj. No ako uvidite da nemate vremena, bolje je početi planirati put u govornu zemlju i naučiti nekoliko važnih rečenica nego izgubiti novac na tečaj na koji nećete ići. 

Želim postati privlačnija i zabavnija

Želite biti zabavniji, popularniji i privlačniji? Nemojte pokušavati promijeniti svoju osobnost tako što ćete biti duhovitiji, manje sramežljivi ili tajnovitiji jer to nije nešto što se mijenja s datumom na kalendaru. Pokušajte se opustiti, uživati u omiljenoj hrani i smijati se bez zadrške onome što vam je smiješno. Sebe je teško promijeniti, a pogotovo si nametnuti tajnovitost koja je vrlo relativan pojam. Ne zaboravite da vas ljudi vole zbog onoga što jeste, a ne zbog onoga što glumite. 

Od sad se dižem u 6 ujutro i vježbam!

Ujutro je previše hladno da biste se rano digli i počeli vježbati. Najvjerojatnije ćete prvi dan provesti svoj plan u djelo i osjećat ćete se odlično. No već drugi dan, zaboravit ćete na svoju odluku što će izazvati osjećaj nezadovoljstva i razočaranja. Kako biste izbjegli taj osjećaj, počnite s vježbanjem jednom na tjedan. Večer prije krenite na spavanje ranije kako biste se mogli ujutro dići. Postane li četvrtak vaš redoviti dan za vježbanje, možda ćete poželjeti vježbati i utorkom pa će i to postepeno postati rutina. Uz takva, realna očekivanja, razočaranja su manje moguća, a uspjeh izgledniji.  

Više ću kuhati i manje kupovati gotovu hranu

I...opet vam je pošlo za rukom. Skuhali ste špagete, otvorili staklenku, ugrijali umak i pojeli je. Bilo je baš fino, ali sad vas opet grize savjest... Ne treba. Kupili ste umak zato što nemate vremena ili želite više vremena provesti s obitelji ili u druženju s najmilijima. Skuhat ćete ga drugi put. Odluka da nećete kupovati gotovu hranu je već unaprijed propala. A nema ništa loše u umaku iz staklenke jer i on u sebi sadrži neke vrijedne nutrijente. Želite li ga obogatiti dodajte mu gljive, patlidžan ili paprike. 

E, ove godine ću ući u te skinny traperice!

Volite ih, privlače vas, moderne su, ali svjesni ste da vam ipak ne stoje najbolje. Zaboravite ih. Kupite odjeću koja vam savršeno laska, a ne onu koja vas izluđuje. 

Moram smanjiti dugove - ukinut ću kreditne kartice

Probajte srezati troškove, ali ne i kreditne kartice jer će vam u određenim trenucima dobro doći. Kontrolirajte potrošnju i počnite štedjeti, pritom uzmite u obzir što posjedujete i s koliko novaca raspolažete. 

Više neću jesti brzu hranu!

Prije ili poslije rasplakat ćete se na film ili ćete trebati utjehu nakon lošeg spoja, a nju ćete htjeti pronaći u zalogajima tog dobro poznatog okusa. Pa šta? Ako tu i tamo pojedete junk food neće vam se krvne žile začepiti jer do toga dolazi zbog sustavnog jedenja brze hrane. Svoje police napunite zdravim namirnicama, voćem i povrćem i pazite da ga redovito jedete, a ako vas brza hrana tješi katkad, onda i nije baš tako loša.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje