Lifestyle

Komentari 49

7 najboljih prijateljica odlučile skupa ostarjeti: Kupile su vilu

Sedam najboljih prijateljica iz Kine odlučile su kupiti i završiti kuću u malom selu u blizini Guangzhoua kako bi jednog dana u njoj zajedno uživale u svojoj mirovini

U početku je ideja o zajedničkom životu u mirovini bila šala, ali s vremenom žene su odlučile ideju pretvoriti u stvarnost smatrajući da žene ne bi trebale čekati starost da vide kako i gdje će živjeti u mirovini.

Jedna od prijateljica je 2008. godine u prolazu vidjela poluzavršenu kuću od 700 kvadrata, pitala vlasnike za cijenu i šala je odjednom postala realna mogućnost. Sedam prijateljica je zajedno skupilo novac - i kuća je postala njihova.

Renovacija i uređenje kuće, smještene u prigradskom selu izvan Guangzhoua, koštala je oko 3,7 milijuna kuna (580.000 dolara) te je postalo njihovo savršeno mjesto za provođenje kasnih godina. 

Moderna, trokatna kuća ima zajednički stambeni prostor u prizemlju i privatne spavaće sobe na katu. Boravak je napravljen u staklu i pruža pogled na okolna rižina polja. Namještaj i dio ukrasa su nabavile u Indiji i Maroccu. 

Okružena je rižinim poljima, a do nje se može doći samo preko mosta od bambusa.

Na jednom od obližnjih polja prijateljice su dale napraviti i paviljon za ispijanje čaja budući da to sve jako vole i smatraju da će biti idealno mjesto za provođenje vrućih ljetnih večeri. 

Žene su se dogovorile da svaka od njih nauči korisnu vještinu, poput kuhanja, vrtlarenja ili tradicionalne kineske medicine kako bi maksimalne doprinijele zajedničkom životu jednom kad odu u mirovinu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Najčitaniji članci