Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
63 komentara

7 zamki grudnjaka: Pronađite savršen bez greški u koracima

Grudi izgledaju spljošteno zbog premale veličine košarice, a ako grudnjak stoji visoko na leđima tada je opseg prevelik. Podiže li se, košarica treba biti manja

Pixsell
Foto: Pixsell

Pronalazak idealnog grudnjaka za većinu je žena nemoguća misija, a čak 41 posto njih ima problema s grudima koje sa strane ispadaju grudnjaka, pokazalo je istraživanje tvrtke za donje rublje Bravissimo povodom 100 obljetnice izuma grudnjaka. U prosjeku žene imaju oko šest grudnjaka, no među njima dva omiljena koje najčešće nose.

Stručnjaci su identificirali sedam najvećih grešaka pri odabiru oblika i broja grudnjaka, a radi ih oko 80 posto žena, piše Daily Mail. Najčešća zamka je nošenje grudnjaka s premalim košaricama, a problem se javlja jer žene ne znaju točan opseg svojih grudi.

Korzet dekolte

Ovu grešku karakteriziraju visoko smještene i stisnute grudi koje su podignute gotovo do prsne kosti, a iz profila izgledaju spljošteno. Najčešći uzrok su premale košarice ili premali opseg grudnjaka koji pritišće grudi.

Grudi koje vise

Unatoč čvrstoj konstrukciji i dobrom obujmu košarica, grudi nemaju pravu potporu već izgledaju kao da vise. Problem je u preuskim ili predugim naramenicama koje ne podižu grudi.

Podignut grudnjak na leđima

Podizanje grudnjaka s prsne kosti ili leđa javlja se zbog grudnjaka prevelikih košarica i premalog opsega na leđima. Traka na leđima mora biti čvršća i veća, a naramenice čvrste kako se ne bi podizao.  

Naborane košarice

Iako grudnjak može biti opsegom dobar, mreškanje tkanine grudnjaka najčešće se javlja kao posljedica iznošenosti grudnjaka, njegova širenja i gubitka elastina, ili pak radi prevelike količine košarica.

One kipte

Prelijevaju li se grudi preko ruba grudnjaka na prsima te se stvara dojam kao da postoje četiri dojke, problem je očito premala veličina košarica.

Visoko nošenje

Namjestite li grudnjak da stoji udobno na prsima, ali se zbog toga nalazi i visoko na leđima, problem je u pogrešnoj veličini i potrebno je isprobati grudnjak jednake veličine košarice, ali manjeg opsega.

Izlaze "sa strane"

Sjedaju li žice od grudnjaka na grudima umjesto na rebrima te ostaje dojam da grudi bježe sa strane dok središnji dekolte propada, košarice bi trebale biti veće i dublje. 

Savjeti za odabir pravog grudnjaka:

  • Naramenice moraju čvrsto prianjati uz tijelo, a da ne ostavljaju tragove na koži
  • Grudnjak na leđima kao i na bočnoj strani tijela treba biti u jednakoj razini kao i prsa, a ne niže ili više na leđima
  • Žice na košaricama trebaju ležati ravno na vrhu rebara, a ne štipati ili se zabijati u kožu
  • Na vrhu grudi gdje se spajaju grudi i tkanina ne smije postojati rupa ili da se rub urezuje u grudi
Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message