Lifestyle

Komentari 1

Osam novih načina koji će vratiti strast i oživjeti ljubav

Osam novih načina koji će vratiti strast i oživjeti ljubav

Odbacite stare navike, naglo otputujte, napišite ljubavno pismo ili jednostavno pogasite sve uređaje i uživajte u tišini - koja lako vodi razbijanju kolotečine

U ljubavnim vezama nakon početne strasti i zaljubljenosti zagrljaji i poljupci često postaju dio rutine. Primijetite li da ste kao par zapali u kolotečinu, krajnje je vrijeme da nešto promijenite kako ne biste odnos počeli shvaćati zdravo za gotovo. Postoji osam brzinskih načina kojima možete oživjeti ljubavnu vatru te osvježiti vaš odnos.

1. Napišite ljubavno pismo

Iskazati osjećaje riječima nije uvijek lako, a ponekad nas je i strah kako će naš partner reagirati. Zato ako ste sramežljivi, zapišite osjećaje. Ne samo da ćete partneru reći kako se osjećate nego je gesta primanja ljubavnog pisma romantična.

2. Pobjegnite zajedno u prirodu

Otiđite iz grada, maknite se iz stana i svih mjesta koja vas podsjećaju na obveze i ono što morate obaviti. Ostavite mobitele i laptope te otiđite u šetnju, na planinarenje ili razgledavanje nepoznatoga kraja. Zajednički boravak u prirodi će vas opustiti, zbližiti i dati vam osjećaj zajedničkog postignuća ako se pritom popnete na neko brdo ili spustite skijama niz planinu.

3. Pokažite jedno drugom nešto zanimljivo

Na početku veze predstavljali ste jedno drugom pjevače, glazbu, knjige, odjeću i mjesta koje volite. Sjetite se stvari koje niste podijelili poput starog filma koji obožavate, a vaš partner nije gledao.

4. Razgovarajte o snovima

Svakodnevni razgovor često se svede na planiranje ručka, rasprave o financijama ili pravljenja popisa za trgovinu. Ispitivanje jedno drugog o snovima, željama i nadama otvara vrata kreativnim razmjenama mišljenja.

5. Iskušajte partnerov hobi

Ako vam dosad nije palo na pamet pogledati s njim utakmicu, svakako probajte. Zajedničko navijanje vodi do tjelesnoga kontakta. Zauzvrat njega odvedite na tečaj joge. To ne znači da preuzmete partnerove hobije jer je samostalnost također važna u vezi. Samo uložite trud da otkrijete što vaš partner voli i zašto.

6. Isplanirajte večernji izlazak na potpuno novome mjestu

Zaboravite na pizzeriju ili kafić u koji uvijek izlazite, otiđite na karaoke, salsu ili biljar. Istraživanje novih sadržaja jamči zabavu te pobuđuje romantiku.

7. Skuhajte partneru nešto posebno

Čak i ako već sad kuhate, pripremate ista jela. Pronađite recept za slasno jelo koje ste jeli u meksičkom restoranu i dajte si truda. Stara je tajna da ljubav prolazi kroz želudac. 

8. Ugasite televizor, pustite glazbu i ne radite ništa drugo

Slušanje dobre glazbe oslobađa hormone sreće te vodi drugim dobrim stvarima poput plesa, razgovora ili zabave u spavaćoj sobi. 

Najčitaniji članci