Obavijesti

Lifestyle

Komentari 22

8 trikova kako spasiti zagorjele kolače, brzo omekšati maslac...

8 trikova kako spasiti zagorjele kolače, brzo omekšati maslac...
1

Saznat ćete kako da se med ne zalijepi za žlicu ili biskvit za kalup, kako omekšati jako suhe i tvrde kekse pomoću šnite kruha te kako izvaditi komadić ljuske iz jajeta za sekundu...

VIDEO

Pripremanje hrane i slastica bit će vam jednostavnije i brže uz ovih osam trikova. Također, tu je i ideja kako odjednom napraviti dekoraciju duginih boja na kolačima.

  • Spasite zagorjele kolačiće - ako su vam se kaksi previše pekli pa su izgorjeli s donje strane, ne očajavajte. Ostavite ih da se dobro ohlade pa zagoreni dio uklonite pomoću ribeža. Kolačići će biti spašeni.
  • Presuhi keks - ukoliko vam se dogodilo da su kesi dugo stajali i tvrdi su kao kamen, ne brinite. U posudu u kojoj se nalaze ubacite šnitu kruha i ostavite dva dana. Vlaga iz kruha će ih omekšati. 
  • Omekšajte maslac za minutu - koliko puta se svaka domaćica susrela s problemom tvrdog maslaca, a baš je trebalo nešto fino pripremiti. Ako ste se u zadnji čas odlučili da vam treba omekšani maslac, a vaš je u frižideru, poslužite se ovim trikom. U staklenu čašu ili posudu, kojom možete preklopiti cijeli maslac, ulijte vruću vodu da se staklo zagrije. Vodu izlijte i brzo stavite čašu ili posudu na maslac. Ostavite kratko i omekšat će.
Fotolia
  • Med se neće zalijepiti - želite li da vam se med ne zalijepi za žlicu ili posudicu kojom ga stavljate u, npr. kolač, površinu malo nauljite. Kompletan med će skliznuti i neće biti zalijepljenih ostataka.
  • Lagano izvadite ljusku jajeta - svatko tko je barem jednom u životu doživio da mu kod razbijanja jaja komad ljuske padne untra, zna koliko može biti nezgodno izvaditi je, jer kao da bježi. U takvoj situaciji pomoći će vam jednostavan trik - namočite prst u vodu i ljuskicu ćete njime uhvati odmah.
  • Da se biskvit ne zalijepi za kalup - masni papir izrežite u krug veličine kalupa (na jednostavan način kako je prikazano niže u videu). Na taj način se biskvit neće zalijepiti te će ga kasnije biti lakše izvaditi.
  • Šećer se neće stvrdnuti - u staklenku u kojoj vam stoji šećer ubacite nekoliko pjenastih slatkiša  ili sljezovih kolačića. Sprijećit će stvaranje grudica.
  • Dekoracija za kolač duginih boja - želite li kremema odjednom napraviti uzorak duginih boja na kolačima, napravite to na način prikazan u videu. 

Pogledajte u kratkom i zabavnom videu kako sve to napraviti:

Rise to the occasion with these 8 smart baking hacks!

Rise to the occasion with these 8 smart baking hacks!

Posted by Blossom on 30. travnja 2017

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje