Lifestyle

Komentari 5

8 znakova da emotivno niste dovoljno zreli za ozbiljnu vezu

8 znakova da emotivno niste dovoljno zreli za ozbiljnu vezu

Pokušaj da promijenite nečiju osobnost nije odlika zrelosti, osim toga upravo je nečija individualnost i razlog zašto razlog zašto vam se baš ta osoba svidjela

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: Nadmudrili ste narcisa i vratili mu 'milo za drago'? Čuvajte se

Poznato je da zdrav odnos zahtijeva povjerenje, kompatibilnost i komunikaciju i svima je jasno da će teško potrajati one veze u kojima toga nema, no mnogi zanemaruju da je za dugu i stabilnu vezu ključna i - emocionalna zrelost.

Nezrelost jedne osobe u vezi može vezu upropastiti jer će emocionalno nezrela osoba teško i komunicirati s partnerom - a ako se pitate jeste li i sami dovoljno emotivno zreli, možda će vam ovi opisi emotivne nezrelosti pomoći da si to odgovorite.

1. Ljubomorni ste - stalno  

Svatko može osjetiti ljubomoru ako mu partner koketira s drugom osobom, ali trebate se preispitati ako partneru stalno prigovarate samo zato što vrijeme provodi sa prijateljima ili obitelji i nije vama stalno posvećen.

2. Previše toga zamjerate

Svađe su sastavni dio svake veze, ali zamjeranje stvari nikome neće pomoći. Ako vam se nakon svađe partner ispriča prihvatite ispriku i krenite dalje. Ako odlučite i dalje zamjerati razne sitnice, odnos vam neće ići u dobrom smjeru i vrlo je izgledno da ćete uništiti to što imate. 

3. Nikad se ne ispričate

Isprika je jedan od velikih znakova emocionalne zrelosti. Ako mislite da će vas isprika oslabiti, griješite. Ako znate da ste u krivu i svejedno se niste spremni iskreno ispričati, emotivno niste zreli. 

4. Previše ste nestrpljivi 

Biti uznemiren zbog svake sitnice koja u odnosu nije kako ste zamislili znači biti nespreman za odnos općenito. Vježbajte strpljenje i prihvatite činjenicu da za sve treba vremena.

5. Pokušavate mijenjati partnera

Pokušaj da promijenite nečiju osobnost nije odlika zrelosti, osim toga upravo je nečija individualnost i razlog zašto razlog zašto vam se baš ta osoba svidjela. Vezu možete poboljšati promjenom načina na koji komunicirate ili provodite vrijeme jedno s drugim, ali nemojte pokušavati mijenjati nečiju osobnost.

6. Sebični ste

Kad smo zaljubljeni i kad nekog volimo nije nam problem ni staviti njegove potrebe na prvo mjesto, no nezrele će osobe uvijek na prvo mjesto stavljati sebe. Zdrav odnos zahtijeva timski rad, a ako ste sebi uvijek najvažniji, možda niste spremni za takav odnos.

7. Izbjegavate pričati o budućnosti

Ako želite ostati u vezi morate imati jasnu ideju o tome kako vidite vas dvoje u budućnosti. Ako vezu pak ne shvaćate ozbiljno, ne možete očekivati da će partner vas shvaćati ozbiljno. 

8. Mislite da je najvažnija fizička privlačnost 

Na početku veze vjerojatno i je, no s vremenom se morate upoznati i na emotivnoj razini; odnosi se ne baziraju isključivo na samo fizičkoj intimnosti već i na upoznavanju partnera na emocionalnoj i mentalnoj razini, piše Pinkvilla.

POGLEDAJTE VIDEO (Boris Banović) #ZAJEDNO24SATA:

Najčitaniji članci