Obavijesti

Lifestyle

Komentari 7

9 čuvara mladolikosti koji drže bore na sigurnoj udaljenosti

9 čuvara mladolikosti koji drže bore na sigurnoj udaljenosti
1

Pijte puno vode i zelenog čaja, jedite naranče i maline, njegujte lice najboljim voćnim maskama i katkad prošećite jer će to očuvati kožu zategnutom i zdravom

VIDEO

1. Zeleni čaj

Osim što je odličan način za detoksikaciju tijela, zeleni čaj može usporiti nastanak bora i podočnjaka. Sadrži flavonoide ii spojeve s kisikom, koji su odlični antioksidansi i imaju antikancerogena svojstva. Uz to je i prirodni antibiotik koji jača imunitet. 

2. Iskreni smijeh

Smijeh smanjuju razinu hormona stresa, kortizola, a povećava razinu hormona sreće kao što su endorfini. Bez stresa nema ni "zabrinutih" bora, budući da se raspoloženja i unutarnja stanja vrlo jasno očituju na licu.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

3. Voćne maske

Napravite masku za lice ​​s voćem po vašem izboru. Papaja je vrlo dobra jer sadrži papain koji na suhu kožu djeluje poput peelinga jer uklanja mrtve stanice. Također smanjuje nakupljanje melanina. Za masku izaberite nešto zeleniju papaju. Polovicu papaje zgnječite i dodajte žlicu meda. Dobro izmiješajte. Nanesite na čisto lice, držite pola sata i isperite mlakom vodom. Možete je nanositi dva puta na tjedan. Ova maska sprečava bore, obnavlja i zateže kožu.  

4. Bobice 

Bobice, kao što su maline i trešnje sadrže antocijan, vodotopljivi pigment, koji štiti kožu od starenja. Iako je svježe voće, najbolji izbor, u vrijeme kada im nije sezona, odličan izvor za kožu dobrih tvari je i konzervirano voće. Antocijan također poboljšava vid i krvnu cirkulaciju.  

5. Voda

Voda pomaže u probavi, apsorpciji, transportu hranjivih tvari i uklanjanju toksina iz tijela. Ona pročišćava tijelo i povećava elastičnost kože. 

6. Agrumi

Naranča, limun, grejp i limeta bogati su izoflavonom, inače najmoćnijim fitoestrogenom, biljnim spojem koji djeluje poput estrogena. Izoflavon smanjuje valunge kod žena u menopauzi i povećava mineralnu gustoću kostiju. Agrumi također daju koži svježinu i sjaj djelujući kao zaštita protiv sunca.

7. Uvijek u pokretu

Naporan rad mišića može pomoći tijelu da duže ostanete mladoliko, tvrde stručnjaci. Zato se ne bojte čišćenja, nošenja vrećica ili miješanja tijesta jer sitni poslovi jačaju i kosti i mišiće. 

8. Prehrana bogata kalcijem

S menopauzom dolazi i nedostatak spolnog nagona te debljanje pa zato prehranu treba obogatiti namirnicama koje sadrže puno kalcija. To su sir, jogurt, banane i mlijeko. Osim toga pomaže i sjeme lana te soja jer sadrže fitoestrogen. 

9. Šetnja

Šetnja je najbolji lijek protiv starenja, tvrde stručnjaci. Šetnja ojačava živčani sustav, koji s godinama slabi. Poboljšava i cirkulaciju te čisti tijelo od limfne tekućine, ali i jača imunitet. Također, pomaže i u odgađanju fizičkih znakova starenja kao što je bol u zglobovima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'
DRUGAČIJA DIJETA

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'

Australka je tijekom korizme iz prehrane izbacila svu hranu te je konzumirala isključivo domaći sok. Oduševljena je što je taj ritual učinio njezinu tijelu, no ipak, to nije za svakoga
'Našao sam tajni dnevnik od supruge. Kad sam ga prolistao odmah sam zatražio razvod'
ŠOKANTNE ISPOVIJESTI

'Našao sam tajni dnevnik od supruge. Kad sam ga prolistao odmah sam zatražio razvod'

Jedna djevojka se požalila kako je je bivši dečko poslao poruku da je neka cura s kojom je bio zatrudnjela. Taman je išla van s prijateljicama pa su je tješile. Iselila sam se od njega nakon dva dana