Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
10 komentara

Afrikanka Okoli: Isprobajte moj recept za finu nigerijsku juhu

Uživam kuhati egusi juhu za koju u Nigeriji svaka obitelj ima svoj poseban recept, kaže Okoli Kikelomo koja u Zagrebu ima restoran bez cjenika, a uživa u pripremanju tradicionalnih jela

Foto: Filip Kos/PIXSELL
10 komentara

Nigerijka Okoli Kikelomo u zagrebačkoj Ilici 73 ima restoran bez cjenika. Za hranu možete ostaviti donaciju, a ljudi koji nemaju novca jedu besplatno.

POGLEDAJTE VIDEO:

POGLEDAJTE VIDEO:

- Ljudi mogu ostaviti donaciju, a oni koji nemaju novca mogu jesti besplatno - rekla nam je i dodala da je u Hrvatsku došla u potrazi za boljim životom.

Kuhati je počela s osam godina, a sve je naučila od bake. Prvo jelo koje je spremila bio je riblji paprikaš. Budući da gostima uvijek želi ponuditi nešto egzotično, u svojem restoranu često sprema i riblju juhu egusi, čiji je recept odlučila podijeliti s čitateljima 24sata.

Foto: Filip Kos/PIXSELL

- To je tradicionalna nigerijska juha od ribe i mesa s dodatkom povrća, najčešće špinata. U Nigeriji svaka obitelj ima svoj recept koji se prenosi s koljena na koljeno. I ja često mijenjam sastojke pa je juha nekad od govedine i ribe, a nekad od piletine i ribe - rekla je Okoli, koja je zavoljela i našu kuhinju, a najviše joj se sviđaju tripice i sarma.

Egusi juha na Okolin način

Sastojci: 1 šalica sjemenki dinje, 500 g mesa po izboru, 200 g ribe (sušene), 150 g ribe (svježe), 750 g špinata, 1 glavica luka, 2 žlice ulja, 1 žličica mljevene ljute paprike, 1 žličica mesa rakova, 2 kocke za juhu, sol

MAKEDONSKA KUHINJA Ravno iz Makedonije: Recepti za slasno gravče i selsko meso

Priprema: Samljeti sjemenke pa ih rastopiti s malo mlake vode da dobijete pastu (egusi). Sušenu ribu prethodno namočite u vodi. Operite povrće. Začinite meso i ribu, odozgo dodajte luk, pa ispržite i ostavite sa strane. Zagrijte ulje u posudi, dodajte pastu i pržite miješajući dok se ne zgusne. Pržite od 15 do 20 minuta ili dok ne primijetite da se ulje diže na vrh. Zatim dodajte meso i ostavite da vrije 10 minuta. Dodajte papar, rakove, kocke, prženo meso i ribu pa kuhajte 10 minuta. Zatim dodajte svježu ribu i kuhajte dok riba ne bude gotova. Zatim dodajte narezano povrće i sol na okus. Juha je gotova za 5 minuta.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message