Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
0 komentara

Akne na leđima: Koji su glavni uzroci i kako ih tretirati?

Kožne probleme na leđima, koje uglavnom peremo samo usput, mogu uzrokovati svakodnevni faktori kao što su kriva odjeća, odnosno materijali, nedovoljna higijena i brza hrana

0 komentara

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Koja je razlika između vrećica ispod očiju i podočnjaka?

Tijekom tuširanja, ako imate dugu kosu, prebacite je naprijed i dobro isperite sprijeda, kako se na leđima ne bi skupljao sloj šampona i regeneratora, jer sve to utječe na nastanak akni i stanje kože na leđima. Istina je da ih zaboravimo dobro oprati, iako postoje odlične četke kojima je dobro tu i tamo dobro istrljati leđa, što uostalom i jako godi, gotovo poput masaže.

- Neka odjeća može biti okidač za akne na leđima, a to su uglavnom majice i grudnjaci za vježbanje. Ako su uski, materijal će bakterije, znoj i masnoću samo utisnuti u kožu i to će iritirati folikule dlake te uzrokovati crvenilo i upalne procese. Predlažem materijale koji dišu i propuštaju vlagu i znoj. Izbjegavajte sportsku, usku odjeću kad se ne bavite sportom - istaknula je liječnica Tami Cassis za Goodhousekeeping.com.

Moguće je da ste akne na leđima naslijedili, stručnjaci ističu da je to moguće čak i ako se trudite ne dobiti ih. Preporuka je korištenje formula i čistača sa salicilnom kiselinom, koje su inače namijenjene aknama na licu.

Leđa bi trebalo prati kao i ostale dijelove tijela, tijekom tuširanja, idealno je s velikom četkom od prirodnih materijala. Možete na četku pritom staviti malo pilinga za tijelo, kako biste istovremeno skinuli mrtvi sloj stanica. 

Osim bolje higijene leđa i detaljnog brisanja ručnikom, stručnjaci predlažu i kvalitetniju prehranu koja će očistiti kožu.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Koja je razlika između vrećica ispod očiju i podočnjaka?

POGLEDAJTE VIDEO s Ivanom Đikićem: #ZAJEDNO24SATA

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message