Obavijesti

Lifestyle

Komentari 12

Ako 'baka servis' zakaže - oni čuvaju vašu djecu koliko treba

Ako 'baka servis' zakaže - oni čuvaju vašu djecu koliko treba
1

Agencija nudi i prijevoz djeteta ili čuvanje na nekoliko sati kad god vam zatreba, a svi zaposlenici pomno su birani od stručnog tima. Čuvanje se nadzire web kamerama

VIDEO

Omer Zvizdić, tata dvogodišnje Hane, U Hrvatsku je došao s obitelji prije godinu i pol. Američki je državljanin i radio je kao novinar u Washingtonu gdje je upoznao suprugu koja je također ondje radila.

- Kad se supruga trebala vratiti u Hrvatsku, jedini logičan slijed je bio da se svi preselimo. U Americi smo bili sami, daleko od svih, s bebom, pa smo istražili sve što se nudi kao pomoć roditeljima - priča 30-godišnji tata. Tada se i rodila ideja o pokretanju agencije u Zagrebu.

Omer je ostao kod kuće i čuvao Hanu jer se supruga već šest mjeseci nakon porođaja morala vratiti na posao. Kaže da je postao ekspert za pitanja i potrebe djece i roditelja. Ubrzo su uvidjeli da u Hrvatskoj ne postoje slične usluge i agencije te kad “baka servis” zakaže, roditelji moraju otkazati obveze ili voditi dijete sa sobom. Tako je osnovao Nanny.hr, specijaliziranu agenciju za posredovanje pri povremenom čuvanju djece, koja na brz i jednostavan način povezuje roditelje s čuvalicama za djecu svih uzrasta i različite potrebe. 


- Do našeg nastanka roditelji su jedino mogli tražiti slične usluge koje se nude preko oglasnika, a to je meni neprihvatljivo. Povjeravati najdragocjenije i najbitnije biće u ruke potpuno nepoznate i neprovjerene osobe, a pritom je još pustiti u svoj dom je preopasno. Zato smo se potrudili da budemo svojevrstan filtar koji će roditeljima, ali i čuvalicama, biti potpora i pružiti sigurnu uslugu - objašnjava Omer.

Agencija trenutačno ima desetak čuvalica na raspolaganju koje imaju svoje primarne poslove i završene studije u struci (predškolski odgoj) te povremeno rade kao čuvalice u Nanny.hr. Omer objašnjava da su ih sve pomno odabrali uz pomoć stručnog tima psihologa.

- Postati teta čuvalica u Nanny.hr nije jednostavno i ne primamo sve kandidate koji imaju dobro napisan životopis. Dapače, to je težak i mukotrpan proces. Kandidate dijelimo na kvalitetne i nekvalitetne te ne dajemo neophodno prednost obrazovanju nad iskustvom. Pogodnost naših čuvalica je ta što same određuju kad su dostupne za rad - pojašnjava mladi poduzetnik.


Nakon što se roditelji registriraju na webu imaju otvoren pristup profilima čuvalica i sami odabiru što im odgovara, a mogu i prepustiti djelatnicima stranice da izaberu najbolju čuvalicu za njihove potrebe. 

- Nakon što dobijemo potvrdu zaposlenika da prihvaća angažman, sastavljamo ugovor u nekoliko klikova. Registrirani korisnik svaki sljedeći put ne mora ispunjavati upitnik jer su informacije pohranjene. Samo odabere vrijeme i čuvalicu za svoje dijete. Dostupni smo 0-24, svakoga dana, pa i blagdanima - objašnjava Omer Zvizdić i dodaje kako se rezervacija može napraviti i samo nekoliko sati prije angažmana. 

- Iznajmljujemo i kamere koje se bežično povežu s mobitelom te se tako može s bilo koje lokacije pratiti što se događa tijekom čuvanja. Imaju i izvrsnu vidljivost po mraku - naglašava vlasnik agencije. Postoje dva mjeseca, a zasad najviše rade sa strancima koji su upoznati s ovim principom.

Prijevoz djeteta te web kamere za nadzor čuvanja

Nanny.hr je jedina agencija ovakvog tipa u Hrvatskoj, specifična po tome što nude razne vrste usluga: cjelodnevno čuvanje djeteta koje je bolesno i ne može ići u vrtić, prijevoz djeteta iz škole do doma ili preuzimanje djeteta iz vrtića ili s treninga, kao i čuvanje na nekoliko sati. U agenciji nude i najam web kamere kojom roditelji mogu nadzirati kako protiče čuvanje (uz suglasnost čuvalice).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'
DRUGAČIJA DIJETA

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'

Australka je tijekom korizme iz prehrane izbacila svu hranu te je konzumirala isključivo domaći sok. Oduševljena je što je taj ritual učinio njezinu tijelu, no ipak, to nije za svakoga
Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan
SIGURNO GA IMATE KOD KUĆE

Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan

Istraživanje je otkrilo zanimljive činjenice o začinu koji je čest u kuhinji te ima specifičan okus. Može se konzumirati u slanim, ali i slatkim jelima, a odličan je zato ubrzava metabolizam