Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Ako se želite riješiti nepotrebnih stvari, a ne možete se pokrenuti - upotrijebite pravilo od 7 dana

Ako se želite riješiti nepotrebnih stvari, a ne možete se pokrenuti - upotrijebite pravilo od 7 dana

Ovo pravilo si postavite ako nakon organizacije stvari koje ste planirali prodati ili donirati još uvijek vam stoje po kutijama. Recite si: 'Imam sedam dana da prodam ono što je u ovoj kutiji, a ako ne, ide u smeće'

Organizacija je za neke vrlo težak izazov. Suočiti se s neredom koji želite riješiti mentalna je planina na koju se morate popeti prije nego što uopće započnete posao sortiranja i odlučivanja što ćete zadržati, a čega ćete se riješiti. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Najjednostavnije bi bilo kada bi ste pola stvari mogli samo baciti ili reciklirati, no tu je ipak više koraka - pakiranje, doniranje, poklanjanje, prodaja, smeće i slično. Svaki ovaj korak uključuje nekoliko zadataka. 

Čest problem je zaostajanje pri organizaciji. Ali postoji način za najteži dio posla,a to je pravilo 'sedam dana ili jedan tjedan'.

Možda u ormaru imate kutiju punu odjeće koju ste odlučili prodati, ali je ipak treba fotografirati i objaviti na web stranici za prodaju. Možda je vaša stara dječja oprema sjedila u garaži i čekala dan kada ćete ju nekome proslijediti. 

Ali evo činjenice s kojom se prije ili kasnije morate suočiti - ako su takve stvari još uvijek u vašoj kući, to nije potencijalni novac. Ako samo nakupljate kutije, stvari i odjeću za prodaju i doniranje nakon svakog organiziranja opet gomilate - samo nakupljate stvari koje vam ne trebaju.

Super način kako objesiti gomilu veša na malom prostoru
Super način kako objesiti gomilu veša na malom prostoru

Da biste prekinuli ovaj ciklus, postavite sebi pravilo od sedam dana. Nešto poput, 'Imam tjedan dana da prodam ono što je u ovoj kutiji, a ako ne, ide na donaciju' i slično.

Možda će vam rok pružiti motivaciju potrebnu da se riješite nereda i da ga isplatite. Ako vam ni tjedan dana nije dovoljno da vas motivira onda stvari koje vam stoje bacite jer očito je da vas čak ni novac ne motivira, piše Apartment Therapy.